מרק עדשים וחצילים

חומרים:1.5 ק"ג עדשים ירוק1.5 חציל בלאדי שלםרימון / לימון 25 גרם מלח25 גרם פלפל שחור5 גרם אגוז מוסקט2 בצלים בינוניים20 גרם כמון5 שיני שוםחצי כוס יין לבן יבשCC 100 שמן סויה   אופן ההכנה:משרים את העדשים למשך חצי שעה, לאחר מכן מסננים אותם ומבשלים אותם במים עד להתרככות.מקלפים את החציל וחותכים אותו לקוביות, ומטגנים אותו עד להשחמה.מטגנים את הבצל ואת השום על אש בינונית עד להשחמת הבצל.מוסיפים את הלימון או מיץ מחצי רימון ואת התבלינים, ומטגנים אותם למשך 2 דקות, עד להיווצרות משקעים.מוסיפים את היין הלבן עד להוצאת המשקעים.יש לאדות את היין למשך 5 דקות. מוסיפים את העדשים ואת החצילים המטוגנים.מכסים במים ומבשלים במשך 45 דקות על אש בינונית. לאחר הבישול יש לטחון את המרק בבלנדר למשך 3 שניות. מגישים את המרק עם קרוטונים וחצי לימון.פטרה – מסעדה לבנונית, בן גוריון 4, נס ציונה, טל.9443949–057

חומרים:
1.5 ק"ג עדשים ירוק
1.5 חציל בלאדי שלם
רימון / לימון
25 גרם מלח
25 גרם פלפל שחור
5 גרם אגוז מוסקט
2 בצלים בינוניים
20 גרם כמון
5 שיני שום
חצי כוס יין לבן יבש
CC 100 שמן סויה
 
אופן ההכנה:
משרים את העדשים למשך חצי שעה, לאחר מכן מסננים אותם ומבשלים אותם במים עד להתרככות.
מקלפים את החציל וחותכים אותו לקוביות, ומטגנים אותו עד להשחמה.
מטגנים את הבצל ואת השום על אש בינונית עד להשחמת הבצל.
מוסיפים את הלימון או מיץ מחצי רימון ואת התבלינים, ומטגנים אותם למשך 2 דקות, עד להיווצרות משקעים.
מוסיפים את היין הלבן עד להוצאת המשקעים.
יש לאדות את היין למשך 5 דקות.
מוסיפים את העדשים ואת החצילים המטוגנים.
מכסים במים ומבשלים במשך 45 דקות על אש בינונית.
לאחר הבישול יש לטחון את המרק בבלנדר למשך 3 שניות.
מגישים את המרק עם קרוטונים וחצי לימון.

פטרה – מסעדה לבנונית, בן גוריון 4, נס ציונה, טל.9443949–057

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר