חומרים:
500 גרם אפונה יבשה (להשרות ערב לפני או להשרות לילה ולהקפיא)
200 גרם גזר חתוך לקוביות
350 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
150 גרם סלרי בלי עלים חתוך
20 גרם שום
מלח ופלפל שחור
2 ליטר מים
כוסברה
אופן ההכנה:
יוצקים שמן זית לסיר ומטגנים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור, ואת המים או ציר הירקות.
מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-3 -4 שעות.
מוסיפים ב- 10 דקות האחרונות כוסברה קצוצה.