מצרכים:
רבע כוס שמן זית
200 גרם נקניק יבש ושמן (ביחידה אחת)
1 ראש כרוב קטן, חצוי ופרוס לעובי 2 ס"מ
2 בצלים, פרוסים דק
2 כפות רסק עגבניות
2 עצמות בקר עם מח
2 ליטר מים
להגשה:
250 גרם נקניק יבש ושמן, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר.
מוסיפים את הנקניק, הכרוב, הבצל, הרסק והעצמות.
מכסים ומאדים על להבה נמוכה חצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה.
מוציאים את הנקניק והעצמות מהמרק (לא משתמשים בהם).
להגשה:
צורבים את קוביות הנקניק במחבת משומנת ומוסיפים לכל מנה.
ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם ניר צוק ממסעדת קורדיליה, ביסטרו נועה וג'אפה בר, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.