מצרכים ל- 8-10 סועדים:
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
5 שיני שום קצוצות
3 כוסות עדשים כתומות שטופות
2 ליטר מרק עוף צח (או מים)
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כורכום
½ כף פפריקה
¼ כף כמון
מלח לפי הטעם
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומוסיפים פנימה את הבצל והשום הקצוץ ומזהיבים.
מוסיפים את התבלינים ומאדים כדקה נוספת.
מוסיפים את המרק עוף והעדשים.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבעבוע קל ומבשלים כשעה.
מערבבים מדי פעם.
מגישים עם מעט שמן זית מעל, אפשר גם כף של יוגורט כבשים, ויש אפשרות לאוהבי החמוץ לסחוט לימון מעל.
ממתכוני יום המרק שיתקיים ב-21.12.10 בו יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם רפי כהן מרפאל, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. אתם מוזמנים ליהנות וכך לתרום