מרק פריקי זיכרוני

מצרכים: 2 בצלים קצוצים דק2 כוסות פריקי שבורה5 שיני שום מעוכות וקצוצות4 גבעולי סלרי קצוצים בלי עלים2 ליטר ציר מרק עוף1 כף רסק עגבניות1 צרור נענע קצוץעלי הסלרי הנותרים קצוצים דקלימון כבוש חתוך דק לקישוט וטעם סופיתבלינים:כפית כמוןכפית באהרטקורט פלפל שאטה גרוסקורט פלפל שחור גרוסקורט מלחנגיעה קטנה של סוכר לשבור חמיצות הרסקאופן ההכנה:משרים את הפריקי לשעה ומסננים. צולים את הבצל 3 דקות בשמן זית.מוסיפים את התבלינים: כמון, באהרט, פלפל שאטה, סוכר וכף רסק עגבניות. ממשיכים את הצלייה בחום נמוך כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הפריקי המסונן והסלרי ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות . אם יש קצף מעל הנוזל רצוי לסלק אותו בעדינות בעזרת כף. לסיום מוסיפים את כל העלים הקצוצים ל-5 דקות נוספות. הצעה:להוסיף לימונים כבושים לקישוט וטעם סופי.ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם רונן רביב ממסעדת הנשיקה בזיכרון יעקב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה. הנשיקה – המייסדים 37 (בחצר), זיכרון יעקב

מצרכים:
2 בצלים קצוצים דק
2 כוסות פריקי שבורה
5 שיני שום מעוכות וקצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים בלי עלים
2 ליטר ציר מרק עוף
1 כף רסק עגבניות
1 צרור נענע קצוץ
עלי הסלרי הנותרים קצוצים דק
לימון כבוש חתוך דק לקישוט וטעם סופי

תבלינים:
כפית כמון
כפית באהרט
קורט פלפל שאטה גרוס
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
נגיעה קטנה של סוכר לשבור חמיצות הרסק

אופן ההכנה:
משרים את הפריקי לשעה ומסננים.
צולים את הבצל 3 דקות בשמן זית.
מוסיפים את התבלינים: כמון, באהרט, פלפל שאטה, סוכר וכף רסק עגבניות.
ממשיכים את הצלייה בחום נמוך כ-5 דקות נוספות. 
מוסיפים את הפריקי המסונן והסלרי ומערבבים. 
מוסיפים את ציר העוף, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות .
אם יש קצף מעל הנוזל רצוי לסלק אותו בעדינות בעזרת כף.
לסיום מוסיפים את כל העלים הקצוצים ל-5 דקות נוספות.

הצעה:
להוסיף לימונים כבושים לקישוט וטעם סופי.

ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם רונן רביב ממסעדת הנשיקה בזיכרון יעקב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.
הנשיקה – המייסדים 37 (בחצר), זיכרון יעקב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר