מצרכים:
2 בצלים קצוצים דק
2 כוסות פריקי שבורה
5 שיני שום מעוכות וקצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים בלי עלים
2 ליטר ציר מרק עוף
1 כף רסק עגבניות
1 צרור נענע קצוץ
עלי הסלרי הנותרים קצוצים דק
לימון כבוש חתוך דק לקישוט וטעם סופי
תבלינים:
כפית כמון
כפית באהרט
קורט פלפל שאטה גרוס
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
נגיעה קטנה של סוכר לשבור חמיצות הרסק
אופן ההכנה:
משרים את הפריקי לשעה ומסננים.
צולים את הבצל 3 דקות בשמן זית.
מוסיפים את התבלינים: כמון, באהרט, פלפל שאטה, סוכר וכף רסק עגבניות.
ממשיכים את הצלייה בחום נמוך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את הפריקי המסונן והסלרי ומערבבים.
מוסיפים את ציר העוף, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות .
אם יש קצף מעל הנוזל רצוי לסלק אותו בעדינות בעזרת כף.
לסיום מוסיפים את כל העלים הקצוצים ל-5 דקות נוספות.
הצעה:
להוסיף לימונים כבושים לקישוט וטעם סופי.
ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם רונן רביב ממסעדת הנשיקה בזיכרון יעקב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.
הנשיקה – המייסדים 37 (בחצר), זיכרון יעקב