מרק עדשים ירוקות

מתכון ל-6 מנותמרכיבים:2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות3 גזרים פרוסים2 שומר חתוכים לקוביות2 גבעולי כרישה2 גבעולי סלרי1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות3 קישואים חתוכים לקוביותכוס עדשים ירוקות1/4 כוס שמן זיתלתיבול:4 עלי דפנה3 שיני שום כתושותמלח ופלפל1 כף פפריקה מתוקה2 כפות חאוויג' למרקשני ליטר מיםכף קמחצרור שמיר קצוץאופן ההכנה:מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל וכל הירקות.צולים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים שני ליטר מים ומביאים לרתיחה.מוסיפים כף קמח. מבשלים את המרק על אש נמוכה כשעה.הגשה:כשהמרק מוכן, מוסיפים לתוכו צרור שמיר קצוץ ומגישים.

מתכון ל-6 מנות

מרכיבים:
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 גזרים פרוסים
2 שומר חתוכים לקוביות
2 גבעולי כרישה
2 גבעולי סלרי
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
3 קישואים חתוכים לקוביות
כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס שמן זית

לתיבול:
4 עלי דפנה
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות חאוויג' למרק

שני ליטר מים
כף קמח
צרור שמיר קצוץ

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל וכל הירקות.
צולים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים שני ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כף קמח.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כשעה.

הגשה:
כשהמרק מוכן, מוסיפים לתוכו צרור שמיר קצוץ ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר