מתכון ל-6 מנות
מרכיבים:
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
3 גזרים פרוסים
2 שומר חתוכים לקוביות
2 גבעולי כרישה
2 גבעולי סלרי
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
3 קישואים חתוכים לקוביות
כוס עדשים ירוקות
1/4 כוס שמן זית
לתיבול:
4 עלי דפנה
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות חאוויג' למרק
שני ליטר מים
כף קמח
צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל וכל הירקות.
צולים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים שני ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כף קמח.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כשעה.
הגשה:
כשהמרק מוכן, מוסיפים לתוכו צרור שמיר קצוץ ומגישים.