מרכיבים:
6 יח' ערמונים מבושלים במים
3 כוסות ארטישוק ירושלמי קלוף
5 שיני שום פרוסות
1 בצל בינוני קצוץ
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
מלח, פלפל, סוכר ואגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום בחמאה עד לשקיפות.
מוסיפים את הארטישוק והשמנת ומכסים במים.
מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מעבירים לבלנדר ומוסיפים את הערמונים.
טוחנים למשחה חלקה ומתבלים לפי טעם.
הגשה:
יוצקים לקערת מרק ומקשטים עם גבינת פרמז'ן מגוררת.