מרק חומוס כרישה ותפו"א

חומרים ל-8 מנות:2 כפות חמאה 4-5 כפות שמן זית 4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן 6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות 1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעותעלים מ-3 ענפי טרגון כף שום כתושמלח פלפל4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות6-7 עלי בזיליקוםאופן ההכנה:מחממים בסיר שמן זית וחמאה.מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.מטגנים במשך 2-3 דקות.יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים במשך 40 דקות. מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום.מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים. מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק, ומחזירים אל המרק – עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה .תוספת להגשה – קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות – עד שהפיתה נעשית פריכה. להגיש עם המרק."כרמים" במושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (כביש 4).טל. 08-8505859

חומרים ל-8 מנות:
2 כפות חמאה
4-5 כפות שמן זית
4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן
6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
עלים מ-3 ענפי טרגון
כף שום כתוש
מלח פלפל
4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
6-7 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית וחמאה.
מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.
מטגנים במשך 2-3 דקות.
יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים במשך 40 דקות.
מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום.
מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק, ומחזירים אל המרק – עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי.
מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה .

תוספת להגשה – קרעי פיתה מתובלים:
לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק.
מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות – עד שהפיתה נעשית פריכה.
להגיש עם המרק.

"כרמים" במושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (כביש 4).
טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר