מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים

חומרים (4 מנות):4 חצילים4 כפות שמנת טופו8 כפות שמן זית למרק חציל 4 כפות שמן זית לקישוט המנה מיץ מ-½ לימוןמלח גס פלפל גרוס1 כפית גרדת לימון 1 שן שום אופן ההכנה:מרק חציל לימוני: חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בסכין. מתבלים במלח גס, שמן זית ופלפל גרוס. מניחים על מגש האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מסירים את הקליפה מהחציל, ומכניסים למעבד מזון ביחד עם שן שום, שמנת טופו, מיץ לימון, גרדת לימון ושמן הזית. טוחנים, בודקים את הטעם ומסננים. מכניסים לקירור עד להגשה. בשר חציל שרוף: שורפים את שני החצילים הנותרים מעל אש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד – עד שהחציל הופך רך ומוכן לאכילה. קולפים ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית. הרכבת המנה: מוזגים את מרק החציל בצלחת קעורה, ומניחים מעל את בשר החציל. מקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס. מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם (אפוי על חלוקי נחל).צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf מלון "שרתון" תל אביב, הירקון 115, טל. 03-5211111

חומרים (4 מנות):
4 חצילים
4 כפות שמנת טופו
8 כפות שמן זית למרק חציל
4 כפות שמן זית לקישוט המנה
מיץ מ-½ לימון
מלח גס פלפל גרוס
1 כפית גרדת לימון
1 שן שום

אופן ההכנה:
מרק חציל לימוני:
חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בסכין.
מתבלים במלח גס, שמן זית ופלפל גרוס.
מניחים על מגש האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מסירים את הקליפה מהחציל, ומכניסים למעבד מזון ביחד עם שן שום, שמנת טופו, מיץ לימון, גרדת לימון ושמן הזית.
טוחנים, בודקים את הטעם ומסננים.
מכניסים לקירור עד להגשה.

בשר חציל שרוף:
שורפים את שני החצילים הנותרים מעל אש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד – עד שהחציל הופך רך ומוכן לאכילה.
קולפים ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית.

הרכבת המנה:
מוזגים את מרק החציל בצלחת קעורה, ומניחים מעל את בשר החציל.
מקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס.
מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם (אפוי על חלוקי נחל).

צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
מלון "שרתון" תל אביב, הירקון 115, טל. 03-5211111

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר