מרק חומעה (חמציצים)

שמו הרשמי של חומר הגלם העיקרי במרק זה הוא "חומעה" – עלים ירוקים, הדומים בצורתם לתרד וגדלים בארץ וברחבי העולם, גם כצמח בר וגם כגידול תרבותי. שמו העממי של הצמח בארץ הוא חמציץ, באנגלית קוראים לו sorrel.מצרכים :1 ק"ג חומעה ½ כוס שמן זית ישראלי איכותי 1 בצל סגול, קצוץ 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות 2 שיני שום, כתושות 3 כוסות ציר עוף מלח פלפל סוכר ¼ ק"ג רוקט אופן ההכנה:שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת.מחממים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל. מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת. מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים ציר עוף עד לכיסוי החומעה.. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט. טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול.אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.

שמו הרשמי של חומר הגלם העיקרי במרק זה הוא "חומעה" – עלים ירוקים, הדומים בצורתם לתרד וגדלים בארץ וברחבי העולם, גם כצמח בר וגם כגידול תרבותי. שמו העממי של הצמח בארץ הוא חמציץ, באנגלית קוראים לו sorrel.

מצרכים :
1 ק"ג חומעה
½ כוס שמן זית ישראלי איכותי
1 בצל סגול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום, כתושות
3 כוסות ציר עוף
מלח
פלפל
סוכר
¼ ק"ג רוקט

אופן ההכנה:
שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת.
מחממים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות.
מוסיפים את השום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת.
מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים ציר עוף עד לכיסוי החומעה.. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט.
טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול.
אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר