שמו הרשמי של חומר הגלם העיקרי במרק זה הוא "חומעה" – עלים ירוקים, הדומים בצורתם לתרד וגדלים בארץ וברחבי העולם, גם כצמח בר וגם כגידול תרבותי. שמו העממי של הצמח בארץ הוא חמציץ, באנגלית קוראים לו sorrel.
מצרכים :
1 ק"ג חומעה
½ כוס שמן זית ישראלי איכותי
1 בצל סגול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום, כתושות
3 כוסות ציר עוף
מלח
פלפל
סוכר
¼ ק"ג רוקט
אופן ההכנה:
שוטפים את החומעה היטב ושמים במסננת.
מחממים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים קלות את הבצל.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומאדים כ-3 דקות.
מוסיפים את השום ומאדים כ-1/2 דקה נוספת.
מוסיפים את החומעה, מאדים כ-1/2 דקה ומוסיפים ציר עוף עד לכיסוי החומעה.. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את עלי הרוקט.
טוחנים, מרתיחים, טועמים ומשפרים תיבול.
אם המרק חמוץ מדי, מוסיפים סוכר לפי הטעם.