מרק בצל עם טוסטוני גבינת עיזים

יין אדום ומעט מיץ תפוחים מעניקים למרק נופך נוסף. יחד עם טוסטים קטנים של מטבעות גבינת עיזים מתקבלת מנה ראשונה נפלאה

יין אדום ומעט מיץ תפוחים מעניקים למרק נופך נוסף. יחד עם טוסטים קטנים של
מטבעות גבינת עיזים מתקבלת מנה ראשונה נפלאה.

חומרים ל- 6 מנות:
למרק:
30 גרם חמאה
8 בצלים גדולים פרוסים לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפות גדושות קמח
2/3 כוס (160 מ"ל) יין אדום יבש
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים
5 כוסות (1200 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
מלח ופלפל שחור גרוס

לטוסטונים:
6 פרוסות של בגט בעובי 1.5 ס"מ
1 כף שמן זית "זיתא"
1 חבילה ( 150 גרם) מטבעות עיזים גד

אופן ההכנה:
מכינים את המרק:
ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה.
מוסיפים קמח ויין ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהיין מתאדה.
מוסיפים מיץ תפוחים, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבצל רך.
טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הטוסטונים:
מחממים את התנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את פרוסות הבגט בתבנית, מברישים במעט שמן זית ומניחים מטבע גבינת
עיזים על כל פרוסה.
אופים כ 10- דקות, עד שהגבינה מתחילה להזהיב.
יוצקים מרק לקערות, מניחים מעל טוסטוני גבינת עיזים ומגישים מייד.

גיוון:
מחליפים את מיץ התפוחים במיץ תפוזים באותה כמות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר