קובה סלק

חומרים לקובה:1 בצל קצוץ דק500 גרם בשר בקר טחון3 כפות פטרוזיליה קצוצה5 כפות גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים1 שן שום קצוצה700 גרם סולתשמן זיתחומרים למרק:5 עלי מנגולד חתוכים1 ראש בצל קצוץ1 ראש סלק אדום חתוך לקוביות¼ כוס שמן זית2 כפות סוכרמיץ לימון מ-2 לימונים4 גבעולי סלרי אמריקאי5 כפות רסק עגבניות1 כפית בהרטאופן ההכנה:הכנת המילוי: במחבת, מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים שום ולאחר כ- 2 דקות נוספות, מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 7 דקות. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסלרי קצוץ. כאשר הבשר מטוגן, מניחים על מסננת על מנת לנקז את הנוזלים.הכנת הבצק: מניחים בקערה סולת, מלח, ובהרט. מוסיפים מים ומערבבים לקבלת בצק רך וקל לעבודה. מניחים בצד.הכנת הקובה: לוקחים חתיכת בצק ומשטחים על כף היד. ממלאים במילוי הבשר וסוגרים בעזרת היד השנייה. מניחים על מגש משומן מעט. ממשיכים ויוצרים כדורי קובה נוספים משאר הבצק והמילוי.הכנת המרק: מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים שום, עלי מנגולד וסלרי אמריקאי. ממשיכים לטגן כ- 5 דקות ומוסיפים את הסלק. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, סוכר ובהרט – המרק אמור לצאת אדמדם ומעט חמצמץ. כאשר המרק רותח, מוסיפים בעדינות את כדורי הקובה שיצרנו ומבשלים כ- 25 דקות על אש בינונית.מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביבטל. 03-5219300

חומרים לקובה:
1 בצל קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 כפות גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
1 שן שום קצוצה
700 גרם סולת
שמן זית

חומרים למרק:
5 עלי מנגולד חתוכים
1 ראש בצל קצוץ
1 ראש סלק אדום חתוך לקוביות
¼ כוס שמן זית
2 כפות סוכר
מיץ לימון מ-2 לימונים
4 גבעולי סלרי אמריקאי
5 כפות רסק עגבניות
1 כפית בהרט

אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
במחבת, מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים שום ולאחר כ- 2 דקות נוספות, מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 7 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור וסלרי קצוץ.
כאשר הבשר מטוגן, מניחים על מסננת על מנת לנקז את הנוזלים.

הכנת הבצק:
מניחים בקערה סולת, מלח, ובהרט. מוסיפים מים ומערבבים לקבלת בצק רך וקל לעבודה.
מניחים בצד.

הכנת הקובה:
לוקחים חתיכת בצק ומשטחים על כף היד.
ממלאים במילוי הבשר וסוגרים בעזרת היד השנייה.
מניחים על מגש משומן מעט.
ממשיכים ויוצרים כדורי קובה נוספים משאר הבצק והמילוי.

הכנת המרק:
מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים בצל קצוץ.
מוסיפים שום, עלי מנגולד וסלרי אמריקאי.
ממשיכים לטגן כ- 5 דקות ומוסיפים את הסלק.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, סוכר ובהרט – המרק אמור לצאת אדמדם ומעט חמצמץ.
כאשר המרק רותח, מוסיפים בעדינות את כדורי הקובה שיצרנו ומבשלים כ- 25 דקות על אש בינונית.

מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11
מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב
טל. 03-5219300

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר