חומרים לקובה:
1 בצל קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 כפות גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
1 שן שום קצוצה
700 גרם סולת
שמן זית
חומרים למרק:
5 עלי מנגולד חתוכים
1 ראש בצל קצוץ
1 ראש סלק אדום חתוך לקוביות
¼ כוס שמן זית
2 כפות סוכר
מיץ לימון מ-2 לימונים
4 גבעולי סלרי אמריקאי
5 כפות רסק עגבניות
1 כפית בהרט
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
במחבת, מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים שום ולאחר כ- 2 דקות נוספות, מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 7 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור וסלרי קצוץ.
כאשר הבשר מטוגן, מניחים על מסננת על מנת לנקז את הנוזלים.
הכנת הבצק:
מניחים בקערה סולת, מלח, ובהרט. מוסיפים מים ומערבבים לקבלת בצק רך וקל לעבודה.
מניחים בצד.
הכנת הקובה:
לוקחים חתיכת בצק ומשטחים על כף היד.
ממלאים במילוי הבשר וסוגרים בעזרת היד השנייה.
מניחים על מגש משומן מעט.
ממשיכים ויוצרים כדורי קובה נוספים משאר הבצק והמילוי.
הכנת המרק:
מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים בצל קצוץ.
מוסיפים שום, עלי מנגולד וסלרי אמריקאי.
ממשיכים לטגן כ- 5 דקות ומוסיפים את הסלק.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, סוכר ובהרט – המרק אמור לצאת אדמדם ומעט חמצמץ.
כאשר המרק רותח, מוסיפים בעדינות את כדורי הקובה שיצרנו ומבשלים כ- 25 דקות על אש בינונית.
מתכון מפסטיבל "מאמא צ'רלי" ב-Olive Leaf עד 16.6.11
מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב
טל. 03-5219300