מרק חומוס וארטישוק בניחוח נענע וקארי

חומרים ל- 4 סועדים:2 גביעי מחית חומוס12 שיני שום שלמות4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות1 חב עירית חתוכה דק20 עלי נענע שלמים6 יח' תחתית ארטישוק חתוכה לשמניות10 עלי כוסברה מופרדים4 כפות שמן זית2 כפות קארי טחון1 כפית סוכר2 כפיות מלח1 כפית פלפל שחור גרוס דק1 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוףלעיטור:קרוטוני פיתה צבועים בסומקגרגירי חומוס מבושליםעלי נענע שלמים וקטניםאופן ההכנה:מחממים סיר עם שמן הזית.מניחים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים כ- 5 דקות.מוסיפים את הארטישוק ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.מוסיפים את המים ויתר המרכיבים למעט קרוטוני הפיתה, ומבשלים כ- 35 דקות על רתיחה נמוכה.כשהמרק מוכן , מכבים את האש ומניחים לו כ- 10 דקות.מוזגים מצקת מלאה לקערה.מוסיפים גרגירי חומוס וקרוטוני פיתה צבועים בסומק, מעט עירית קצוצה ועלי נענע שלמים וקטנים .

חומרים ל- 4 סועדים:
2 גביעי מחית חומוס
12 שיני שום שלמות
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 חב עירית חתוכה דק
20 עלי נענע שלמים
6 יח' תחתית ארטישוק חתוכה לשמניות
10 עלי כוסברה מופרדים
4 כפות שמן זית
2 כפות קארי טחון
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף

לעיטור:
קרוטוני פיתה צבועים בסומק
גרגירי חומוס מבושלים
עלי נענע שלמים וקטנים

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן הזית.
מניחים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים כ- 5 דקות.
מוסיפים את הארטישוק ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המים ויתר המרכיבים למעט קרוטוני הפיתה, ומבשלים כ- 35 דקות על רתיחה נמוכה.
כשהמרק מוכן , מכבים את האש ומניחים לו כ- 10 דקות.
מוזגים מצקת מלאה לקערה.
מוסיפים גרגירי חומוס וקרוטוני פיתה צבועים בסומק, מעט עירית קצוצה ועלי נענע שלמים וקטנים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר