חומרים ל- 4 סועדים:
2 גביעי מחית חומוס
12 שיני שום שלמות
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 חב עירית חתוכה דק
20 עלי נענע שלמים
6 יח' תחתית ארטישוק חתוכה לשמניות
10 עלי כוסברה מופרדים
4 כפות שמן זית
2 כפות קארי טחון
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף
לעיטור:
קרוטוני פיתה צבועים בסומק
גרגירי חומוס מבושלים
עלי נענע שלמים וקטנים
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן הזית.
מניחים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים כ- 5 דקות.
מוסיפים את הארטישוק ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המים ויתר המרכיבים למעט קרוטוני הפיתה, ומבשלים כ- 35 דקות על רתיחה נמוכה.
כשהמרק מוכן , מכבים את האש ומניחים לו כ- 10 דקות.
מוזגים מצקת מלאה לקערה.
מוסיפים גרגירי חומוס וקרוטוני פיתה צבועים בסומק, מעט עירית קצוצה ועלי נענע שלמים וקטנים .