מרק מיסו, מוסר ים ופטריית שי-טאקי טרי

מתכון ל-4 סועדיםמרכיבים:1 ליטר ציר דגים3 כפות קרם מיסו כהה25 גרם פטריות שי-טאקי מיובשות300 גרם פילה מוסר ים100 גרם פטריות שי-טאקי טריות1 צרור אספרגוס טריאופן ההכנה: שוטפים במים קרים את השי-טאקי הטריות ומסירים את החצי התחתון של רגלי הפטריות.פורסים את השי-טאקי לפרוסות דקות ככל האפשר. מסירים את החצי התחתון של גבעולי האספרגוס ופורסים את הגבעולים לאורכם לפרוסות דקות ככל שניתן.מסירים את העור מפילה המוסר, ומנקים את האידרות הקטנות באמצעות פינצטה.חותכים את פילה המוסר לנתחים מרובעים בגודל של 3 ס"מ.מחממים בסיר על אש נמוכה את ציר הדגים עם פטריות השי-טאקי המיובשות למשך 20 דקות.מסננים את הפטריות מהציר וטורפים פנימה את המיסו תוך כדי בחישה כף אחר כף.מביאים את מרק המיסו לסף רתיחה ומוסיפים את פרוסות השי-טאקי ונתחי הדג, ומסירים מיד מהאש.הגשה: מחלקים את המרק לקערות ומעטרים עם רצועות האספרגוס. אוכלים לוהט. צילום: בועז לביא

מתכון ל-4 סועדים

מרכיבים:
1 ליטר ציר דגים
3 כפות קרם מיסו כהה
25 גרם פטריות שי-טאקי מיובשות
300 גרם פילה מוסר ים
100 גרם פטריות שי-טאקי טריות
1 צרור אספרגוס טרי

אופן ההכנה:
שוטפים במים קרים את השי-טאקי הטריות ומסירים את החצי התחתון של רגלי הפטריות.
פורסים את השי-טאקי לפרוסות דקות ככל האפשר.
מסירים את החצי התחתון של גבעולי האספרגוס ופורסים את הגבעולים לאורכם לפרוסות דקות ככל שניתן.
מסירים את העור מפילה המוסר, ומנקים את האידרות הקטנות באמצעות פינצטה.
חותכים את פילה המוסר לנתחים מרובעים בגודל של 3 ס"מ.
מחממים בסיר על אש נמוכה את ציר הדגים עם פטריות השי-טאקי המיובשות למשך 20 דקות.
מסננים את הפטריות מהציר וטורפים פנימה את המיסו תוך כדי בחישה כף אחר כף.
מביאים את מרק המיסו לסף רתיחה ומוסיפים את פרוסות השי-טאקי ונתחי הדג, ומסירים מיד מהאש.

הגשה:
מחלקים את המרק לקערות ומעטרים עם רצועות האספרגוס. אוכלים לוהט.

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר