מרק בטטות ויין לבן

מרק זה מצרף שניים מן הדברים האהובים עלי ביותר: בטטות ופלפלים קלויים. עיטור הפיסטוקים מוסיף פריכות וצבע. אפשר להמיר את הפיסטוקים בגרעיני חמנייה או דלעת, קלויים וקצוצים.מצרכים ל־6 מנות:500 גרם בטטות קלופות (משקל אחרי הקילוף)2 פלפלים אדומים קלויים קלופים (ביתיים או משומרים בצנצנת)1 בצל גדול, קצוץ גס2 שיני שום קצוצות¼1 כוסות יין לבן יבש5 כוסות מרק צח (ביתי או מאבקה)מלח ופלפל לבןרוטב טבסקו לפי הטעםפיסטוקים קלויים וקצוצים לעיטוראופן ההכנה:חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ושמים בסיר. שומרים בצד חצי פלפל וקוצצים את השאר (מסלקים את כל הגרעינים שנשארו בפנים). מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר יחד עם בצל, שום, יין ומרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.מוציאים את הירקות מהנוזלים בכף מחוררת ומעבירים למעבד מזון או לממחה. מוסיפים מעט מהנוזלים ומרסקים למחית חלקה.מסננים את נוזלי המרק לקערה. שוטפים את הסיר ומחזירים לתוכו את המרק ואת מחית הבטטה. טועמים ומתבלים במלח, בפלפל ובטבסקו. מערבבים ומחממים היטב.חותכים את חצי הפלפל השמור לרצועות דקיקות. מחלקים את המרק לצלחות הגשה ומעטרים כל מנה ברצועות פלפל ובמעט פיסטוקים קצוצים. מגישים חם.מתוך הספר "בקלי קלות" מאת דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון. הוצאת "קוראים"

מרק זה מצרף שניים מן הדברים האהובים עלי ביותר: בטטות ופלפלים קלויים. עיטור הפיסטוקים מוסיף פריכות וצבע. אפשר להמיר את הפיסטוקים בגרעיני חמנייה או דלעת, קלויים וקצוצים.

מצרכים ל־6 מנות:
500 גרם בטטות קלופות (משקל אחרי הקילוף)
2 פלפלים אדומים קלויים קלופים (ביתיים או משומרים בצנצנת)
1 בצל גדול, קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
¼1 כוסות יין לבן יבש
5 כוסות מרק צח (ביתי או מאבקה)
מלח ופלפל לבן
רוטב טבסקו לפי הטעם
פיסטוקים קלויים וקצוצים לעיטור

אופן ההכנה:
חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ושמים בסיר.
שומרים בצד חצי פלפל וקוצצים את השאר (מסלקים את כל הגרעינים שנשארו בפנים).
מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר יחד עם בצל, שום, יין ומרק.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
מוציאים את הירקות מהנוזלים בכף מחוררת ומעבירים למעבד מזון או לממחה. מוסיפים מעט מהנוזלים ומרסקים למחית חלקה.
מסננים את נוזלי המרק לקערה.
שוטפים את הסיר ומחזירים לתוכו את המרק ואת מחית הבטטה.
טועמים ומתבלים במלח, בפלפל ובטבסקו.
מערבבים ומחממים היטב.
חותכים את חצי הפלפל השמור לרצועות דקיקות.
מחלקים את המרק לצלחות הגשה ומעטרים כל מנה ברצועות פלפל ובמעט פיסטוקים קצוצים.
מגישים חם.

מתוך הספר "בקלי קלות" מאת דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון. הוצאת "קוראים"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר