מרק קרם אפונה אוורירי עם נענע

זמן הכנה: 15 דקותזמן בישול: 30 דקותרכיבים (כ-4 מנות): צרור גדול של רוקט (כ-120 גר')1.5 כוסות ציר ירקות או מים2.5 כוסות חלב סויה אלפרו ללא סוכרכף שמן קנולה1 בצל גדול, קצוץ דק1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביותצרור עלי נענע טריים, חתוכים גס400 גר' אפונה טרייה או קפואהמלח ופלפל שחור לפי הטעםלקישוט: קרוטונים, שקדים קלויים או צנוברים קלוייםאופן ההכנה:קוצצים את עלי הרוקט ומכניסים מחצית מהכמות לסיר יחד עם ציר הירקות או מים, וחלב הסויה. מבשלים כ- 5 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש, מסננים את העלים ומניחים את הנוזלים בצד.מחממים את השמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים על אש קטנה עד שהבצל מתרכך אך לא משחים. מוסיפים את תפוח האדמה, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שתפוח האדמה מתרכך.מוסיפים את הנענע והאפונה ואחריהן מוסיפים את ציר הנוזלים מהסיר שהונח בצד. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומחממים על אש קטנה במשך 20 דקות. לאחר מכן מכניסים את מחצית עלי הרוקט שנשמרו בצד ומכבים את האש.את המרק מכניסים למערבל מזון (או נעזרים במעבד מזון ידני) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מי שמעדיף מרקם חלק עוד יותר, יכול לסנן את המרק במסננת.מגישים את המרק ומקשטים בקרוטונים, בשקדים קלויים או בצנוברים קלויים.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות

רכיבים (כ-4 מנות):
צרור גדול של רוקט (כ-120 גר')
1.5 כוסות ציר ירקות או מים
2.5 כוסות חלב סויה אלפרו ללא סוכר
כף שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
צרור עלי נענע טריים, חתוכים גס
400 גר' אפונה טרייה או קפואה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לקישוט:
קרוטונים, שקדים קלויים או צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
קוצצים את עלי הרוקט ומכניסים מחצית מהכמות לסיר יחד עם ציר הירקות או מים, וחלב הסויה.
מבשלים כ- 5 דקות על אש קטנה.
מסירים מהאש, מסננים את העלים ומניחים את הנוזלים בצד.
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים בצל.
מטגנים על אש קטנה עד שהבצל מתרכך אך לא משחים.
מוסיפים את תפוח האדמה, מערבבים, מכסים ומבשלים עד שתפוח האדמה מתרכך.
מוסיפים את הנענע והאפונה ואחריהן מוסיפים את ציר הנוזלים מהסיר שהונח בצד. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומחממים על אש קטנה במשך 20 דקות.
לאחר מכן מכניסים את מחצית עלי הרוקט שנשמרו בצד ומכבים את האש.
את המרק מכניסים למערבל מזון (או נעזרים במעבד מזון ידני) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
מי שמעדיף מרקם חלק עוד יותר, יכול לסנן את המרק במסננת.
מגישים את המרק ומקשטים בקרוטונים, בשקדים קלויים או בצנוברים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר