מרק קרם בטטה

חומרים (5 מנות): 2 ק"ג קוביות בטטה מקולפת ½ ק"ג בצל קצוץ 2 יח' גזר קצוץ 1 כף חמאה 50 מ"ל שמן זית 100 מ"ל יין לבן ½ צ'ילי שלם (לבדוק חריפות) 200 מ"ל שמנת מתוקה קורט תימין קצוץ ללא גבעולים מלח ופלפל לבןאופן ההכנה:מחממים בסיר את השמן והחמאה ביחד.מאדים בצל וגזר עד שנעשים שקופים ומוסיפים את הצ'ילי.מוסיפים את הבטטה, וממשיכים לאדות במשך כ-5 דקות נוספות.מוסיפים את התימין, היין והמים הרותחים – עד שגובה המים יגיע לכ-20 ס"מ מעל הירקות.מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים, ומוציאים את הצ'ילי (שימו לב: הקפידו להוציא ולזרוק את הצ'ילי לפני ריסוק הירקות). מרסקים את כל המרכיבים באמצעות הבלנדר, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה בשנית, בודקים ומתקנים טעמים, ומורידים מהאש. הגשה: מגישים חם בתוספת תלתל צ'יפס בטטה או בצל ירוק.רשת ספגטים, טל. 09.8857555

חומרים (5 מנות):
2 ק"ג קוביות בטטה מקולפת
½ ק"ג בצל קצוץ
2 יח' גזר קצוץ
1 כף חמאה
50 מ"ל שמן זית
100 מ"ל יין לבן
½ צ'ילי שלם (לבדוק חריפות)
200 מ"ל שמנת מתוקה
קורט תימין קצוץ ללא גבעולים
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן והחמאה ביחד.
מאדים בצל וגזר עד שנעשים שקופים ומוסיפים את הצ'ילי.
מוסיפים את הבטטה, וממשיכים לאדות במשך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את התימין, היין והמים הרותחים – עד שגובה המים יגיע לכ-20 ס"מ מעל הירקות.
מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים, ומוציאים את הצ'ילי (שימו לב: הקפידו להוציא ולזרוק את הצ'ילי לפני ריסוק הירקות).
מרסקים את כל המרכיבים באמצעות הבלנדר, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה בשנית, בודקים ומתקנים טעמים, ומורידים מהאש. 

הגשה:
מגישים חם בתוספת תלתל צ'יפס בטטה או בצל ירוק.

רשת ספגטים, טל. 09.8857555

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר