חומרים לארבע מנות:
8 עגבניות בינוניות בשלות
חציל שלם
חופן עלי תרד
שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות
ציר ירקות
חומרים להכנת ליטר ציר ירקות:
4 שיני שום
צרור עלי טימין
בצל גדול
גזר גדול
צרור עלי סלרי
3-4 עלי דפנה
מלח, סוכר, פלפל, טבסקו (לתיבול לפי הטעם)
ליטר וחצי מים
אופן ההכנה:
קולים וקולפים על האש את העגבניות והחציל.
את החציל מחלקים לארבעה חלקים ומניחים בצד.
את העגבניות קולפים מרחיקים את הגרעינים וחותכים לפילטים.
מכינים ציר ירקות ומצמצמים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות לציר ומצמצמים. מוסיפים תבלינים.
מסננים את הירקות.
מחלקים את התבשיל ל- 4 מנות ומוסיפים את העגבניות הקלויות והחצילים שתובלו במלח גס ושמן זית.
מזליפים מעט שמן זית.
מפזרים מעל עלי תרד שטוגנו קלות בשמן רדוד.