חומרים למרק:
10 כנפיים
4 פולקע
1 גרון הודו
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל לבן קטן
4 גזרים
2 קישואים
5 תפוחי אדמה קטנים מזן ראטה
1 קולורבי
5 גבעולי סלרי עם העלים
1/2 צרור שמיר
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל טחון טרי
אופן הכנת המרק:
מסדרים בתחתיתו של סיר גדול את עשבי התיבול, סלרי, שמיר ופטרוזיליה בצורת קן.
שוטפים היטב את הבשר במים קרים ומניחים מעל עשבי התיבול את הכנפיים, הפולקע והגרון.
קולפים את ירקות השורש ומניחים אותם ואת הקולרבי מעל העופות (אם אוהבים טעם מתקתק במרק אפשר להוסיף בטטה אחת).
מכסים הכל במים מינרליים או מים מסוננים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה-שעה וחצי.
אטריות בעבודת יד:
(מתכון קל להכנה לאטריות תוצרת בית למרק. מתאים גם לימי הפסח ושימושי במיוחד למי שאינו אוכל גלוטן):
חומרים:
½ כוס קמח תפוחי אדמה
½ כוס מים
6 ביצים טרופות
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן הכנת האטריות:
מערבבים בקערה את הקמח והמים עד להמסה.
מוסיפים את הביצים הטרופות ומתבלים במלח ובפלפל, מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה
מחממים במחבת מעט שמן, יוצקים מהבלילה שכבה דקה, ומטגנים כמו חביתה דקיקה מאוד משני הצדדים עד להזהבה בהירה.
מניחים כמה חביתיות אחת על גבי השנייה ומגלגלים אותן יחד לגליל שמן.
חותכים לאט לאט לאטריות דקיקות (פחות מ- 1 ס"מ) ומגישים עם המרק
טיפ:
ניתן להוסיף כף טרגון קצוץ לבלילה לקבלת טעם אניסי עדין.
אפשר לשמור את גלילי האטריות במקפיא ולהפשיר לפי הצורך.