מרק עגבניות וריחן

חומרים למרק:3 כוסות של פונדו עגבניות (מתכון בהמשך)בצל בינוני קצוץ15 גרם חמאה1 כוס של רוטב באשאמל1 כוס ציר ירקות, עוף או מיםחופן ריחן קרוע בידיים לחתיכות גדולות סוכר, מלח ופלפל טחון טריחומרים לפונדו עגבניות:120 גרם בצל קצוץ2 שני שום כתושות 1 כף שמן זית משובח1 קילו עגבניות קלופות וקצוצותסוכר, מלח ופלפל טחון טריצרור קטן (3 כפות) של עשבי תיבול לפי הטעם: ריחן, נענע או טימין.טיפה חומץ בלסמיאופן הכנת הפונדו:מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונהיה שקוף אבל לא זהוב.מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמפיק ריח (30 שניות).כשהבצל רך מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, פלפל טרי וסוכר (יש לאזן בין השלושה ולהגיע לטעם אידיאלי).מבשלים על אש בינונית ללא מכסה עד שהעגבניות מתרככות (10 דקות).מכבים את האש, מכניסים את עשבי התיבול ומחכים שהמרק יתקרר.בוזקים טיפה או שתיים של חומץ בלסמי.אופן הכנת המרק:מרככים את הבצל בחמאה בסיר גדול עד שהבצל שקוף אבל לא שחום.מוסיפים את פונדו העגבניות (או אותה כמות של עגבניות קלופות וקצוצות משימורים באיכות טובה), את רוטב הבשאמל ואת הציר.מוסיפים את קרעי הריחן ומתבלים במלח פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.לפני ההגשה מתקנים תיבול ומפזרים עלי ריחן שלמים וטריים.טיפ: לא ניתן להחליף את הבשאמל בחלב, וזאת משום שהחומצה בעגבניות יגרמו לו להתגבש וייווצר מרקם של קוטג' במרק העדין.חומרים לרוטב בשאמל:200 מ"ל חלב50 גרם קמח50 גרם חמאהמעט מלח3 גרגירי פלפל שחור1 ענף טימין קטן אופן הכנת הרוטב:מחממים את החלב ומוסיפים שלושה גרעינים של פלפל שחור וענף קטן של טימין.בינתיים ממיסים חמאה במחבת או בסיר קטן, ומכניסים את הקמח בהדרגה – תוך כדי ערבוב רציף בכף עץ.מסננים את החלב החם מהפלפל השחור והטימין, ומוסיפים אותו לחמאה ולקמח.ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב קטיפתי ללא גושים, וממליחים.

חומרים למרק:
3 כוסות של פונדו עגבניות (מתכון בהמשך)
בצל בינוני קצוץ
15 גרם חמאה
1 כוס של רוטב באשאמל
1 כוס ציר ירקות, עוף או מים
חופן ריחן קרוע בידיים לחתיכות גדולות
סוכר, מלח ופלפל טחון טרי

חומרים לפונדו עגבניות:
120 גרם בצל קצוץ
2 שני שום כתושות
1 כף שמן זית משובח
1 קילו עגבניות קלופות וקצוצות
סוכר, מלח ופלפל טחון טרי
צרור קטן (3 כפות) של עשבי תיבול לפי הטעם: ריחן, נענע או טימין.
טיפה חומץ בלסמי

אופן הכנת הפונדו:
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ונהיה שקוף אבל לא זהוב.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמפיק ריח (30 שניות).
כשהבצל רך מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח, פלפל טרי וסוכר (יש לאזן בין השלושה ולהגיע לטעם אידיאלי).
מבשלים על אש בינונית ללא מכסה עד שהעגבניות מתרככות (10 דקות).
מכבים את האש, מכניסים את עשבי התיבול ומחכים שהמרק יתקרר.
בוזקים טיפה או שתיים של חומץ בלסמי.

אופן הכנת המרק:
מרככים את הבצל בחמאה בסיר גדול עד שהבצל שקוף אבל לא שחום.
מוסיפים את פונדו העגבניות (או אותה כמות של עגבניות קלופות וקצוצות משימורים באיכות טובה), את רוטב הבשאמל ואת הציר.
מוסיפים את קרעי הריחן ומתבלים במלח פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
לפני ההגשה מתקנים תיבול ומפזרים עלי ריחן שלמים וטריים.

טיפ:
לא ניתן להחליף את הבשאמל בחלב, וזאת משום שהחומצה בעגבניות יגרמו לו להתגבש וייווצר מרקם של קוטג' במרק העדין.

חומרים לרוטב בשאמל:
200 מ"ל חלב
50 גרם קמח
50 גרם חמאה
מעט מלח
3 גרגירי פלפל שחור
1 ענף טימין קטן

אופן הכנת הרוטב:
מחממים את החלב ומוסיפים שלושה גרעינים של פלפל שחור וענף קטן של טימין.
בינתיים ממיסים חמאה במחבת או בסיר קטן, ומכניסים את הקמח בהדרגה – תוך כדי ערבוב רציף בכף עץ.
מסננים את החלב החם מהפלפל השחור והטימין, ומוסיפים אותו לחמאה ולקמח.
ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב קטיפתי ללא גושים, וממליחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר