מרק קרם עגבניות תמר

זמן הכנה: 15 דקותזמן בישול כולל: 25 דקותחומרים ל- 6 מנות:1.5 כפות שמן זית1 בצל פרוס2 שיני שום קצוצות3 גבעולים גדולים של בזיליקום טרי1 גבעול קורנית (טימין)1 עלה דפנה1.5 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לרבעיםקמצוץ סוכרמלח, פלפל250 מ"ל ציר עוףאופן ההכנה:מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל בחום נמוך למשך 3 דקות או עד שיתרכך מבלי להשחים.מוסיפים את השום, גבעולי הבזיליקום, הקורנית, עלה הדפנה והעגבניות הטריות החתוכות. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מוזגים מלמעלה את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומוסיפים להחזיק על סף רתיחה 15 דקות. מוצאים ומשליכים את עלי הדפנה.מעבדים את תוכן הסיר למחית בבלנדר או במעבד מזון ומסננים דרך נפה עדינה. מחזירים אל הסיר ומתקנים את התיבול.הגשה:מגישים את המרק בקערות אישיות או בקערה גדולה.מקשטים עם שמן ירוק או טפטופי שמן זית.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול כולל: 25 דקות

חומרים ל- 6 מנות:
1.5 כפות שמן זית
1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
3 גבעולים גדולים של בזיליקום טרי
1 גבעול קורנית (טימין)
1 עלה דפנה
1.5 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
קמצוץ סוכר
מלח, פלפל
250 מ"ל ציר עוף

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל בחום נמוך למשך 3 דקות או עד שיתרכך מבלי להשחים.
מוסיפים את השום, גבעולי הבזיליקום, הקורנית, עלה הדפנה והעגבניות הטריות החתוכות.
מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
מוזגים מלמעלה את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומוסיפים להחזיק על סף רתיחה 15 דקות.
מוצאים ומשליכים את עלי הדפנה.
מעבדים את תוכן הסיר למחית בבלנדר או במעבד מזון ומסננים דרך נפה עדינה. מחזירים אל הסיר ומתקנים את התיבול.

הגשה:
מגישים את המרק בקערות אישיות או בקערה גדולה.
מקשטים עם שמן ירוק או טפטופי שמן זית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר