מרק פירות ים בסגנון clams chowder

חומרים:חבילה של קוקטיל פירות ים בצל קצוץ גזר 50 גר חמאה50 גר קמחבערך כוס חלבחצי ליטר ציר עוף או ציר דגים (אופציה)מלח, פלפל לבן (אגוז מוסקט – אופציה) אופן ההכנה:ממיסים חמאה.משחימים את הבצל והגזר.מוסיפים את הקמח.מערבבים ומוסיפים חלב ונוזל תוך כדי ערבוב – לקבלת רביכה בהירה.מוסיפים שקית קוקטיל פירות ים ומבשלים כ- 20 דקות.מתבלים מלח ופלפל לבן לפי הטעם. טוחנים את המרק לא דק מדי בעזרת מוט טוחן או מעבירים לבלנדר. מתקנים תיבול ושומרים על אש נמוכה עד ההגשה.בהגשה מפזרים למעלה עירית קצוצה. לגיוון אפשר לטגן מעט בייקון חתוך דק ולהוסיף למרק.  כצל'ה

חומרים:
חבילה של קוקטיל פירות ים
בצל קצוץ
גזר
50 גר חמאה
50 גר קמח
בערך כוס חלב
חצי ליטר ציר עוף או ציר דגים (אופציה)
מלח, פלפל לבן (אגוז מוסקט – אופציה)

אופן ההכנה:
ממיסים חמאה.
משחימים את הבצל והגזר.
מוסיפים את הקמח.
מערבבים ומוסיפים חלב ונוזל תוך כדי ערבוב – לקבלת רביכה בהירה.
מוסיפים שקית קוקטיל פירות ים ומבשלים כ- 20 דקות.
מתבלים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
טוחנים את המרק לא דק מדי בעזרת מוט טוחן או מעבירים לבלנדר.
מתקנים תיבול ושומרים על אש נמוכה עד ההגשה.
בהגשה מפזרים למעלה עירית קצוצה.
לגיוון אפשר לטגן מעט בייקון חתוך דק ולהוסיף למרק. 

כצל'ה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר