חומרים ל- 8 מנות:
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום
2 גבעולי סלרי אמריקאי
2 גבעולי טימין
6 עלי בזיליקום
12 עגבניות בשלות
1.5 ליטר ציר ירקות או מים
מלח, פלפל לבן
1 כף סוכר
1/2 כוס אורז
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי ועשבי התיבול (הטימין והבזיליקום).
מוסיפים את העגבניות ומאדים.
מוסיפים את ציר הירקות (או המים) והתבלינים (מלח, פלפל וסוכר).
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ובוחשים.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
ממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
מוסיפים את האורז, ומבשלים עוד כרבע שעה (עד שהאורז מתנפח).
מתקנים טעם ומגישים.