מרק כתום עם גרעיני דלעת מלווה בברוסקטה פרמזן עגבניות ואורגנו
חומרים לחמישה סועדים:
300 גרם דלעת
2 יח' בטטה
5 יח' גזר
2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק דגש
¼ כפית פלפל לבן
½ כוס שמנת מתוקה
חומרים לברוסקטה:
5 פרוסות לחמניה
כף שמן זית
¼ כפית שום כתוש
100 גרם פירורי פרמיזן
1 יח' עגבנייה קצוצה
כף עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות.
מבשלים במים עד ריכוך מושלם.
מתבלים בפלפל ואבקת מרק עוף פרווה.
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מוסיפים את השמנת לפני ההגשה.
הכנת הברוסקטה:
מערבבים את השום עם שמן הזית ומורחים את פרוסות הלחמניה.
אופים את הלחם עד שמקבל צבע זהוב.
מערבבים את גבינת הפרמזן עם העגבניות והאורגנו, ובוזקים על הקלי.
הגשה:
מוזגים את המרק, ועליו מפזרים גרעיני דלעת .
בצד מניחים את הברוסקטה.
צילום יגאל לוי