המצרכים:
1 סלסלה של עגבניות שרי
צ'ילי מתוק חריף תאילנדי
4 לימונים סחוטים
מנטה ספרדית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גביע שמנת חמוצה
לבנה מיוגורט איכותי
אופן ההכנה:
טוחנים את עגבניות השרי במג'ימיקס ומוסיפים מעט צ'ילי מתוק חריף, לימון סחוט ומתבלים.
חשוב לסנן את הגספצ'ו, מקררים היטב,מוסיפים את המנטה קצוצה בסוף.
מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הלבנה ומקבלים קרם לבנה קליל.
הגשה :
בכוס מרטיני שמים קרם לבנה ועליו מוזגים את הגספצ'ו הקר.
(המתכון מתוך הספר "סיפורי תבלין של חישתיל" בהוצאת תאגיד משתלות חישתיל)