קפוצ'ינו של ברוקולי וחלב קוקוס

חומרים ל- 4 מנות:1/2 קופסה חלב קוקוס3 חלמונים 20 גר' חמאהאגוז מוסקט1 ראש ברוקולי טרי (גדול) מפורק לפרחים וגזעיםציר ירקות:כוס כרישה, קצוצה1 סלרי אמריקאי, קצוץ1 שורש פטרוזיליה, קצוץ1-2 עלה דפנהפלפל אנגליטימין2 שיני שוםאופן ההכנה:לציר הירקות: מכניסים לסיר את כל המצרכים.מכסים במים.מבשלים כשעה.מסננים את הירקות ומשתמשים בנוזל. הכנת הקפוצ'ינו:מבשלים את פרחי הברוקולי ל-2 דקות בסיר עם מים רותחים ומלח. מצננים במי קרח, מסננים. מכניסים למעבד מזון.מכסים כמעט עד סופו בציר הירקות החם ומרסקים למחית. מחזירים את המחית לסיר, מרתיחים, מתבלים במלח, פלפל וטימין.טועמים ומתקנים אם צריך. מורידים מהאש.  מערבבים את חלב הקוקוס עם החלמונים. מוזגים את התערובת מעט כל פעם אל המרק החם, תוך כדי ערבוב, כדי להשוות טמפרטורות ולמנוע קרישה של החלמונים. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.הגשה:מוזגים את התערובת לספלי קפה.מקציפים את יתרת החלב קוקוס ומוסיפים את הקצף מעל המרק (כמו בקפה הפוך).מקשטים במעט אגוז מוסקט ומגישים. מתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

חומרים ל- 4 מנות:
1/2 קופסה חלב קוקוס
3 חלמונים
20 גר' חמאה
אגוז מוסקט
1 ראש ברוקולי טרי (גדול) מפורק לפרחים וגזעים

ציר ירקות:
כוס כרישה, קצוצה
1 סלרי אמריקאי, קצוץ
1 שורש פטרוזיליה, קצוץ
1-2 עלה דפנה
פלפל אנגלי
טימין
2 שיני שום

אופן ההכנה:
לציר הירקות:
מכניסים לסיר את כל המצרכים.
מכסים במים.
מבשלים כשעה.
מסננים את הירקות ומשתמשים בנוזל.

הכנת הקפוצ'ינו:
מבשלים את פרחי הברוקולי ל-2 דקות בסיר עם מים רותחים ומלח.
מצננים במי קרח, מסננים. מכניסים למעבד מזון.
מכסים כמעט עד סופו בציר הירקות החם ומרסקים למחית.
מחזירים את המחית לסיר, מרתיחים, מתבלים במלח, פלפל וטימין.
טועמים ומתקנים אם צריך.
מורידים מהאש. 
מערבבים את חלב הקוקוס עם החלמונים.
מוזגים את התערובת מעט כל פעם אל המרק החם, תוך כדי ערבוב, כדי להשוות טמפרטורות ולמנוע קרישה של החלמונים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

הגשה:
מוזגים את התערובת לספלי קפה.
מקציפים את יתרת החלב קוקוס ומוסיפים את הקצף מעל המרק (כמו בקפה הפוך).
מקשטים במעט אגוז מוסקט ומגישים.

מתכון מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר