חומרים ל- 4 מנות:
1/2 ליטר יוגורט 3%
150 מ"ל שמנת מתוקה 32%
75 מ"ל יין לבן
4 גרם מלח
קורט פלפל לבן טחון
גרדה מ-1/2 לימון
5 גרם שום כתוש
50 מ"ל שמן זית
3-4 ענפי שמיר
חופן גרגר נחלים
2 מלפפונים, מקולפים ופרוסים
חופן במיה – נקייה, שטופה וחצויה. ללא העוקץ
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים: יוגורט, שמנת, יין לבן, מלח, פלפל, גרדת לימון, שום כתוש ושמן זית – עד לקבלת מרקם חלק.
מוזגים לצלחת הגשה עמוקה, עד לחצי הגובה.
מסדרים מעל את השמיר, גרגר הנחלים, המלפפונים והבמיה.
צילום נועם בן אהרון