מרק עוף בבלנדר מוט

דבר השפית: "מרק עוף הוא אחד המאכלים הביתיים המלווים את כולנו לאורך חיינו כבר מגיל ארבעה חודשים. מרק עוף המיועד לפעוטות עד גיל שנה ניתן להכין גם עם שווארמה הודו או בשר בקר המכיל כמויות גדולות יותר של ברזל, אבץ וויטמין B12 בהשוואה לעוף. נתחי הבקר המומלצים הם חזה, כתף ופילה מדומה – שמבשלים אותם היטב עם המרק וטוחנים".חומרים:2 נתחי שווארמה הודו (כ-800 גרם) או נתחי בקרצרור שמירצרור פטרוזיליה2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים4-5 גזרים חתוכים לפרוסות3 קישואים חתוכים לפרוסות2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים או שמיניותניתן להוסיף כל ירק שעולה על דעתכם לגוון הטעמיםאופן ההכנה:טיפ לבחירת העוף/הבשר: כאשר משתמשים בשווארמה הודו, יש לבדוק כי הנתחים נקיים משאריות דם, ואז לשים בכיור נקי ולמזוג עליהם קומקום מלא במים רותחים.מניחים בסיר גדול את צרור השמיר ומעליו את צרור הפטרוזיליה.מעליהם מניחים את ההודו או בשר הבקר, מכסים במים ומרתיחים.כאשר המים רותחים, מוסיפים בצל, גזר, קישואים ותפוחי אדמה (אפשר ירקות נוספים).מכסים את הסיר ומבשלים במשך 90-60 דקות. ניתן לטחון חלק מעשבי התיבול עם הבשר והירקות באמצעות שימוש בבלנדר מוט רב עוצמה כמו זה של Universe.טיפ להעשרת הטעם: כאשר המרק מתקרר מעט, מומלץ להוציא את עשבי התיבול ולסחוט אותם עם הידיים (אפשר כמובן עם כפפות חד פעמיות) לתוך המרק – על מנת להוסיף טעם שאחרת יאבד לנו במרק. טיפים לבישול לתינוקות:לבני 4 חודשים – שנה:מומלץ לסנן את הנוזלים עם בלנדר מוט, לרסק את הירקות והבצל, ולהוסיף מעט נוזל מהמרק המקורי.לבני שנה ומעלה ניתן לבשל בשני אופנים:לסנן את הנוזל מיתר הרכיבים (את הירקות והבשר נאכל לחוד) ולהגיש כמרק צח בתוספת מלח לפי הטעם.לחתוך את חלקי העוף והירקות לחתיכות קטנות ולהגיש את המרק על כל רכיביו. אם בחרתם להגיש מרק צח, מומלץ להוסיף גם חתיכות לחם או חלה שיצופו בתוך המרק, או לקררו עם קוביית קרח – שתמיד מסקרנת את הזאטוטים . את המרק הצח ניתן להקפיא ולהשתמש בו גם כציר עוף לתבשילים שונים (כגון גולש). את המרק עם הירקות והבשר ניתן לשמור במקרר 4-3 ימים. השפית והיועצת הקולינרית יעל טל מעבירה סדנאות 'הורים מבשלים'. מותג Universe מייבא בלנדר מוט עוצמתי 800Wאתר הורים מבשליםצילום תמר טל

דבר השפית: "מרק עוף הוא אחד המאכלים הביתיים המלווים את כולנו לאורך חיינו כבר מגיל ארבעה חודשים. מרק עוף המיועד לפעוטות עד גיל שנה ניתן להכין גם עם שווארמה הודו או בשר בקר המכיל כמויות גדולות יותר של ברזל, אבץ וויטמין B12 בהשוואה לעוף. נתחי הבקר המומלצים הם חזה, כתף ופילה מדומה – שמבשלים אותם היטב עם המרק וטוחנים".

חומרים:
2 נתחי שווארמה הודו (כ-800 גרם) או נתחי בקר
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
4-5 גזרים חתוכים לפרוסות
3 קישואים חתוכים לפרוסות
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים או שמיניות
ניתן להוסיף כל ירק שעולה על דעתכם לגוון הטעמים

אופן ההכנה:
טיפ לבחירת העוף/הבשר: כאשר משתמשים בשווארמה הודו, יש לבדוק כי הנתחים נקיים משאריות דם, ואז לשים בכיור נקי ולמזוג עליהם קומקום מלא במים רותחים.
מניחים בסיר גדול את צרור השמיר ומעליו את צרור הפטרוזיליה.
מעליהם מניחים את ההודו או בשר הבקר, מכסים במים ומרתיחים.
כאשר המים רותחים, מוסיפים בצל, גזר, קישואים ותפוחי אדמה (אפשר ירקות נוספים).
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 90-60 דקות.
ניתן לטחון חלק מעשבי התיבול עם הבשר והירקות באמצעות שימוש בבלנדר מוט רב עוצמה כמו זה של Universe.

טיפ להעשרת הטעם:
כאשר המרק מתקרר מעט, מומלץ להוציא את עשבי התיבול ולסחוט אותם עם הידיים (אפשר כמובן עם כפפות חד פעמיות) לתוך המרק – על מנת להוסיף טעם שאחרת יאבד לנו במרק.

טיפים לבישול לתינוקות:
לבני 4 חודשים – שנה:
מומלץ לסנן את הנוזלים עם בלנדר מוט, לרסק את הירקות והבצל, ולהוסיף מעט נוזל מהמרק המקורי.

לבני שנה ומעלה ניתן לבשל בשני אופנים:
לסנן את הנוזל מיתר הרכיבים (את הירקות והבשר נאכל לחוד) ולהגיש כמרק צח בתוספת מלח לפי הטעם.
לחתוך את חלקי העוף והירקות לחתיכות קטנות ולהגיש את המרק על כל רכיביו.
אם בחרתם להגיש מרק צח, מומלץ להוסיף גם חתיכות לחם או חלה שיצופו בתוך המרק, או לקררו עם קוביית קרח – שתמיד מסקרנת את הזאטוטים .

את המרק הצח ניתן להקפיא ולהשתמש בו גם כציר עוף לתבשילים שונים (כגון גולש).
 את המרק עם הירקות והבשר ניתן לשמור במקרר 4-3 ימים.

השפית והיועצת הקולינרית יעל טל מעבירה סדנאות 'הורים מבשלים'. מותג Universe מייבא בלנדר מוט עוצמתי 800W
אתר הורים מבשלים

צילום תמר טל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר