חומרים (4 מנות):
¼ כוס שמן זית
2 כוסות אפונה ירוקה
1 כוס בצל קצוץ
3 שיני שום כתוש
1 תפו"א קטן קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית קורנית קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לקישוט:
4 פרוסות חזה אווז מעושן
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם תחתית עבה ומוסיפים שמן זית.
מתחילים באידוי הבצל – עד לקבלת צבע שקוף.
מוסיפים את השום ומאדים במשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את האפונה, תפו"א, קורנית, מלח ופלפל.
מאדים ומרככים את החומרים במשך כ- 5 דקות.
מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית למשך 30 דקות.
טוחנים את המרק ומעבירים במסננת לסיר אחר.
בודקים תיבול ובמידת הצורך משלימים טעמים.