'פאפא קול פומודורו' – מרק עגבניות ולחם איטלקי

מרק מחיתי, שנולד כמו כל המאכלים הטובים במטבחי האיכרים, ונועד לנצל לחם ישן, עם עגבניות תמר איכותיות ושמן זית משובח לקבלת מעדן איטלקי אמיתי.חומרים ל- 6 עד 8 סועדים:1/4 כוס שמן זית5 שיני שום קצוצות דק1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים2 קופסאות עגבניות תמר קלופות CIAO 1/2 כוס יין לבן1 ליטר מים1/2 כוס עלי בזיליקום טריים1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביותשמן זית נוסף לתיבולאופן ההכנה (בתוך סיר למרק):מטגנים את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זיתמוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץמוסיפים את היין הלבן עד לאידויו מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקוםמבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפלמערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידהמוסיפים לחםמתבלים בשמן זית, מגישים מידניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.צילום סטודיו יוסי סליס

מרק מחיתי, שנולד כמו כל המאכלים הטובים במטבחי האיכרים, ונועד לנצל לחם ישן, עם עגבניות תמר איכותיות ושמן זית משובח לקבלת מעדן איטלקי אמיתי.

חומרים ל- 6 עד 8 סועדים:
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים
2 קופסאות עגבניות תמר קלופות CIAO
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר מים
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות
שמן זית נוסף לתיבול

אופן ההכנה (בתוך סיר למרק):
מטגנים את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ
מוסיפים את היין הלבן עד לאידויו
מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום
מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל
מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה
מוסיפים לחם
מתבלים בשמן זית, מגישים מיד

ניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.

צילום סטודיו יוסי סליס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר