מרק מחיתי, שנולד כמו כל המאכלים הטובים במטבחי האיכרים, ונועד לנצל לחם ישן, עם עגבניות תמר איכותיות ושמן זית משובח לקבלת מעדן איטלקי אמיתי.
חומרים ל- 6 עד 8 סועדים:
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים
2 קופסאות עגבניות תמר קלופות CIAO
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר מים
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות
שמן זית נוסף לתיבול
אופן ההכנה (בתוך סיר למרק):
מטגנים את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ
מוסיפים את היין הלבן עד לאידויו
מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום
מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל
מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה
מוסיפים לחם
מתבלים בשמן זית, מגישים מיד
ניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.
צילום סטודיו יוסי סליס