סלט קינואה אדומה עם ירקות קלויים ועשבי תיבול

הקינואה עשירה מאוד בחלבון ביחס לכל דגן אחר ממשפחת הדגנים, עשירה גם בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת E ו B עם ערך גליקמי נמוך, ומצטיינת בזמן עיכול ארוך ובכך גורמת לתחושת שובע.מרכיבים:500 גר' קינואה אדומה אשר בושלה מראש במים רותחים כ-10 דקות, מסוננת ושטופה במים קרים1 בצל חתוך לקוביות גדולות1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות1 פלפל ירוק חתוך לקוביות1 פלפל אדום חתוך לקוביות1 פלפל צהוב חתוך לקוביותחופן של פטרוזיליה קצוצהחופן של אורגנו טרי קצוץחופן של מרווה ונענע קצוצים1 לימון טרי3 כפות שמן זית1 כפית שמן שומשום1 כף חומץ בלסמימלח אטלנטיפלפל לבן1 כף סילאןמעט גרגירי כוסברה טחוניםאופן ההכנה:מפזרים את כל הירקות בתבנית אפיה עם מעט שמן זית ,שום כתוש ומלח.מכניסים לתנור אפיה בחום של 200 מעלות ל כ-8 דקות אפיה ולהשחמה קלה.מקררים את תערובת הירקות ומעבירים לקערת ערבוב.מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול, ומתבלים עם שאר המרכיבים.מערבבים טוב ומגישים..הגושרים מלון בטבע – 6816001- 04

הקינואה עשירה מאוד בחלבון ביחס לכל דגן אחר ממשפחת הדגנים, עשירה גם בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת E ו B עם ערך גליקמי נמוך, ומצטיינת בזמן עיכול ארוך ובכך גורמת לתחושת שובע.

מרכיבים:

500 גר' קינואה אדומה אשר בושלה מראש במים רותחים כ-10 דקות, מסוננת ושטופה במים קרים
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
חופן של פטרוזיליה קצוצה
חופן של אורגנו טרי קצוץ
חופן של מרווה ונענע קצוצים
1 לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל לבן
1 כף סילאן
מעט גרגירי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:
מפזרים את כל הירקות בתבנית אפיה עם מעט שמן זית ,שום כתוש ומלח.
מכניסים לתנור אפיה בחום של 200 מעלות ל כ-8 דקות אפיה ולהשחמה קלה.
מקררים את תערובת הירקות ומעבירים לקערת ערבוב.
מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול, ומתבלים עם שאר המרכיבים.
מערבבים טוב ומגישים.

.
הגושרים מלון בטבע – 6816001- 04

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר