הקינואה עשירה מאוד בחלבון ביחס לכל דגן אחר ממשפחת הדגנים, עשירה גם בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת E ו B עם ערך גליקמי נמוך, ומצטיינת בזמן עיכול ארוך ובכך גורמת לתחושת שובע.
מרכיבים:
500 גר' קינואה אדומה אשר בושלה מראש במים רותחים כ-10 דקות, מסוננת ושטופה במים קרים
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
חופן של פטרוזיליה קצוצה
חופן של אורגנו טרי קצוץ
חופן של מרווה ונענע קצוצים
1 לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל לבן
1 כף סילאן
מעט גרגירי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
מפזרים את כל הירקות בתבנית אפיה עם מעט שמן זית ,שום כתוש ומלח.
מכניסים לתנור אפיה בחום של 200 מעלות ל כ-8 דקות אפיה ולהשחמה קלה.
מקררים את תערובת הירקות ומעבירים לקערת ערבוב.
מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול, ומתבלים עם שאר המרכיבים.
מערבבים טוב ומגישים.
.
הגושרים מלון בטבע – 6816001- 04