מתכון לזוג
מרכיבי המנה
12 שרימפסים קלופים
8 קלמרי חתוך לטבעות
8 ראשי קלמרי
8 מולים שחורים
שקית מיקס עלי בייבי
ראש חסה אדומה מסולסלת
גזר חתוך דק (בצורת גפרורים)
מלפפון מנוקה מגרעינים
חופן קטן של נבטים סינים (נבטים גדולים)
עגבניה מנוקה מגרעינים חתוכה לרצועות דקות
מעט קשיו קלוי וקצוץ
מעט סומסום לבן קלוי
מרכיבי המרינדה
100 מ"ל סויה
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
60 מ"ל שמן סומסום
30 מ"ל מים
כף סוכר
שן שום קצוצה דק
מעט ג'נג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה
כף רוטב צ'ילי מתוק
מרכיבי הרוטב
3 כפות מיונז איכותי
אבקת ווסבי
מעט מים
מעט מיץ לימון
אופן הכנת המרינדה
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד שמתקבל רוטב אחיד.
אופן הכנת הרוטב
בכלי נפרד מדללים את אבקת הווסבי עם מים עד שמתקבל מרקם דליל, כמעט נוזל. את הווסבי המדולל שופכים לאט לאט לתוך המיונז תוך כדי ערבוב, בתוספת של מעט מיץ לימון.
אופן הכנת פירות הים
מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.
בקערת סלט: מכינים את כל הירקות ואת עלי הבייבי, מוסיפים את פירות הים עם 3 כפות מהמרינדה, מערבבים, מוסיפים את הרוטב, מפזרים קשיו וסומסום מלמעלה, ומגישים.