חומרים
1 ק"ג בטטות
בצל סגול בינוני
צרור או שקית ארוגולה (רוקט)
100 גרם בוטנים
לרוטב
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס רוטב סויה
כפית שמן שומשום סיני
2 כפות שמן קנולה או תירס
אופן הכנה
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות מדי בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים באוויר לצינון.
את הבוטנים, פשוט מטגנים בשמן חם עד לצבע זהוב ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. אחרי שכל השמן טפטף בוזקים קצת מלח על הבוטנים. ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה.
ארוגולה ניתן לקנות שטופה ומוכנה. את הבצל קולפים ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת "מנדולינה".
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבטטות ומערבבים בעדינות בידיים, מוסיפים את הארוגולה, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות. מגישים בקערה שקופה.