החומרים
500 גרם פסטה ספירלי טריו (SPIRALI TRIO), "פרפקטו אסם"
2 כפות שמן זית ושמן לטיגון עמוק
1 פלפל אדום ו- 1 פלפל צהוב חתוכים לרצועות
2 קישואים פרוסים
1 חציל חתוך לקוביות
1 בצל סגול (או רגיל) חתוך לרצועות
חצי כוס זיתים שחורים פרוסים
1 קופסא דגי אנשובי קצוצים 34 גרם
6 שיני שום קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס ריחן קצוץ
חומץ לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. לבשל את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גב השקית. לשטוף ולקרר.
2. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים שתי כפות שמן, מערבבים היטב. מניחים לפסטה להצטנן לגמרי.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים כל ירק בנפרד – פלפלים, קישואים והחציל עד להזהבה. מניחים את הירקות על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
4. מוסיפים את הירקות המטוגנים עם שאר מרכיבי הסלט לקערה. מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול.