סלט פאקוס (מלפפון ארמני) וסלט מלפפונים חצי קפוא

מצרכים לסלט פאקוס:½ ק"ג פאקוס צעיר1 כוס עלי נענע1-2 פלפל ירוק חריף שמן שומשום1-2 כף דבש פרחי בר½ כוס בוטנים קטנים קלויים מלח ים גס2-3 לימונים בשלים½ כוס בצל ירוק, קצוץ דק הוראות הכנה:לחתוך את הפאקוס לפרוסות דקיקות.לערבב את מיץ הלימון עם הדבש ושמן השומשום.לערבב את פרוסות הפאקוס עם עלי הנענע והבצל הירוק. לערבב עם הרוטב ולבזוק מלח גס.לבזוק מלמעלה את הבוטנים הקלויים ולהגיש מייד. מצרכים לסלט מלפפון חצי קפוא:½ ק"ג מלפפון צעיר½ כוס בזיליקום יווני1 כוס סורבה מלפפונים בעראקשמן זית קרונייקי עדיןמלח ים גספלפל לבן גרוסמיץ ליים טריהוראות הכנה:לחתוך את המלפפונים לפרוסות אורך דקיקות, לערבב עם מיץ הליים ועלי הבזיליקום.לעשות כדורים קטנים מהסורבטים השונים ולהקפיא בפריזר בשנית. להגיש עם המלפפונים, להרטיב בשמן זית מזן קורנייקי בנדיבות. מי שאוהב שמיר ולא יכול לאכול מלפפון בלי, שיוסיף.ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים לסלט פאקוס:
½ ק"ג פאקוס צעיר
1 כוס עלי נענע
1-2 פלפל ירוק חריף
שמן שומשום
1-2 כף דבש פרחי בר
½ כוס בוטנים קטנים קלויים
מלח ים גס
2-3 לימונים בשלים
½ כוס בצל ירוק, קצוץ דק

הוראות הכנה:
לחתוך את הפאקוס לפרוסות דקיקות.
לערבב את מיץ הלימון עם הדבש ושמן השומשום.
לערבב את פרוסות הפאקוס עם עלי הנענע והבצל הירוק.
לערבב עם הרוטב ולבזוק מלח גס.
לבזוק מלמעלה את הבוטנים הקלויים ולהגיש מייד.


מצרכים לסלט מלפפון חצי קפוא:
½ ק"ג מלפפון צעיר
½ כוס בזיליקום יווני
1 כוס סורבה מלפפונים בעראק
שמן זית קרונייקי עדין
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס
מיץ ליים טרי

הוראות הכנה:
לחתוך את המלפפונים לפרוסות אורך דקיקות, לערבב עם מיץ הליים ועלי הבזיליקום.
לעשות כדורים קטנים מהסורבטים השונים ולהקפיא בפריזר בשנית.
להגיש עם המלפפונים, להרטיב בשמן זית מזן קורנייקי בנדיבות.
מי שאוהב שמיר ולא יכול לאכול מלפפון בלי, שיוסיף.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר