סלט עגבניות צלויות ועשבים ברוטב יוגורט וטחינה

חומרים:לעגבניות הצלויות:4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים ונקיות מגרעינים1/3 כוס שמן זית1 צרור טימיןמלח, פלפל שחור, סוכרחומרים לסלט:1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס לפרוסות דקות בעזרת קולפן1/2 כוס עלי נענע מופרדים1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים1 כוס ארוגולה1/2 כוס גרעיני חמניות קלוייםחומרים לרוטב:4 כפות טחינה גולמית באיכות טובה (קרוואן, היונה וכד')1 כוס יוגורט עיזים1 שן שום כתושהמיץ מחצי לימון1/2 כפית מלחאופן ההכנה:מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית, יוצקים עליהן את השמן, מתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור ועלי טימין. צולים בתנור כ-30 דקות. מוציאים את העגבניות מהתבנית, שומרים בצד את השמן הנותר, ומצננים. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. הרכבת הסלט: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, עם שמן הזית ששמנו בצד והעגבניות הצלויות. עורמים על צלחת הגשה את הסלט, ויוצקים עליו את הרוטב. מקשטים בגרעיני חמנייה.

חומרים:
לעגבניות הצלויות:
4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים ונקיות מגרעינים
1/3 כוס שמן זית
1 צרור טימין
מלח, פלפל שחור, סוכר

חומרים לסלט:
1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס לפרוסות דקות בעזרת קולפן
1/2 כוס עלי נענע מופרדים
1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
1 כוס ארוגולה
1/2 כוס גרעיני חמניות קלויים

חומרים לרוטב:
4 כפות טחינה גולמית באיכות טובה (קרוואן, היונה וכד')
1 כוס יוגורט עיזים
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית, יוצקים עליהן את השמן, מתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור ועלי טימין. צולים בתנור כ-30 דקות.
מוציאים את העגבניות מהתבנית, שומרים בצד את השמן הנותר, ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.

הרכבת הסלט:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, עם שמן הזית ששמנו בצד והעגבניות הצלויות.
עורמים על צלחת הגשה את הסלט, ויוצקים עליו את הרוטב.
מקשטים בגרעיני חמנייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר