חומרים:
לעגבניות הצלויות:
4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים ונקיות מגרעינים
1/3 כוס שמן זית
1 צרור טימין
מלח, פלפל שחור, סוכר
חומרים לסלט:
1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס לפרוסות דקות בעזרת קולפן
1/2 כוס עלי נענע מופרדים
1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
1 כוס ארוגולה
1/2 כוס גרעיני חמניות קלויים
חומרים לרוטב:
4 כפות טחינה גולמית באיכות טובה (קרוואן, היונה וכד')
1 כוס יוגורט עיזים
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית, יוצקים עליהן את השמן, מתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור ועלי טימין. צולים בתנור כ-30 דקות.
מוציאים את העגבניות מהתבנית, שומרים בצד את השמן הנותר, ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
הרכבת הסלט:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, עם שמן הזית ששמנו בצד והעגבניות הצלויות.
עורמים על צלחת הגשה את הסלט, ויוצקים עליו את הרוטב.
מקשטים בגרעיני חמנייה.