סלט נתחי בקר ועלי רוקט

חומרים ל- 5 מנות750 גר' בשר בקר מיושן מיץ מלימון אחדשמן זית1 צרור גדול של עלי רוקט מלח פלפלרוטב לעלי הרוקטמיץ מחצי לימוןארבע כפות שמן זיתכף דבשמעט סויהמלחשלושה שיני שום קצוצים דקלערבב את כל החומרים בצנצנת ולהשאיר במקרר עד לגמר הכנת הבשר.אופן ההכנה1. לפרוס את נתחי הבקר בעובי של חצי ס"מ. 2. לתבל את הנתחים במלח ופלפל3. לחמם מחבת כבדה בעלת תחתית עבה.4. להוסיף שמן5. לצלות את הנתחים כדקה מכל צד ולתבל במיץ לימון ובשמן זית, מיד כאשר מסירים מהמחבת, בכלי שהוכן מראש.6. לסדר על צלחת הגשה שטוחה עלי רוקט לשפוך מעל את הרוטב שהוכן מראש.7. להניח מעל לעלים את נתחי הבשר (מי שמעוניין יכול לחתוך את הבשר לרצועות קטנות יותר ולהניח מעל הרוקט)

חומרים ל- 5 מנות
750 גר' בשר בקר מיושן
מיץ מלימון אחד
שמן זית
1 צרור גדול של עלי רוקט
מלח
פלפל

רוטב לעלי הרוקט
מיץ מחצי לימון
ארבע כפות שמן זית
כף דבש
מעט סויה
מלח
שלושה שיני שום קצוצים דק

לערבב את כל החומרים בצנצנת ולהשאיר במקרר עד לגמר הכנת הבשר.

אופן ההכנה
1. לפרוס את נתחי הבקר בעובי של חצי ס"מ.

2. לתבל את הנתחים במלח ופלפל

3. לחמם מחבת כבדה בעלת תחתית עבה.

4. להוסיף שמן

5. לצלות את הנתחים כדקה מכל צד ולתבל במיץ לימון ובשמן זית, מיד כאשר מסירים מהמחבת, בכלי שהוכן מראש.

6. לסדר על צלחת הגשה שטוחה עלי רוקט לשפוך מעל את הרוטב שהוכן מראש.

7. להניח מעל לעלים את נתחי הבשר (מי שמעוניין יכול לחתוך את הבשר לרצועות קטנות יותר ולהניח מעל הרוקט)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר