סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס

החומרים להכנת 4 מנותחצי ק"ג תרד1 כוס עלים ירוקים250 גרם תאנים חצויות לשתייםרבע כוס דבש מפרחי אקליפטוס של יד מרדכי2 כפות רוטב סויה (לא חובה)1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן 1 שן שום כתושהרבע כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן 4 כפות חומץ בלסמיאופו ההכנה1. מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר2. מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.3. אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.

החומרים להכנת 4 מנות
חצי ק"ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
רבע כוס דבש מפרחי אקליפטוס של יד מרדכי
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
1 שן שום כתושה
רבע כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
4 כפות חומץ בלסמי


אופו ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר

2. מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.

3. אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר