מנה זוגית
המצרכים:
200 ג' (חצי שקית) עלי בייביס
חצי ראש חסה ערבית
1 גזר חתוך לרצועות (גפרורים)
6-7 פטריות חתוכות לרצועות
7-8 עגבניות שרי חצויות
100 ג' (חופן) נבטים
את כל החומרים מערבבים יחד לסלט.
המצרכים לרוטב ויניגרט בלסמי:
80 ג' (רבע כוס) חומץ בלסמי
רבע כוס חומץ בן יין
3 כפות סוכר
5 שיני שום כתוש (כף אחת)
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד בבלנדר.
תוך כדי הערבוב מוסיפים באיטיות כוס שמן (קנולה או תירס) עד שמסמיך.
מערבבים את הסלט עם הרוטב ויניגרט בלסמי ומניחים בצד.
מצרכים להכנת רוטב וייטנאמי:
20 ג' (שתי כפות וחצי) סויה
1 כף סילאן
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
חצי כף מירין
כפית סוכר חום
כף דבש
כפית שמן שומשום
מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין.
הכנת הסלט:
על מחבת (רגילה או ווק) מחממים שמן שומשום ומוסיפים בהדרגה:
5-6 פטריות חתוכות לרצועות
5-6 עגבניות שרי
חופן של אגוזי מלך קלופים
מקפיצים את הכל קלות, ומוסיפים 4 כפות של רוטב וייטנאמי בכמות שתעטוף את הירקות (לא יותר מזה, כדי שלא ייהפך לנוזלי מדי).
מטגנים בשמן עמוק (לבחירה כל אחד לפי טעמו) קוביות גבינת חלומי או קוביות גבינה בולגרית עטופה בביצה ופירורי לחם (כמו שניצל).
את התערובת המוקפצת שופכים מעל הסלט, ומעליה מפזרים את הגבינה המטוגנת.
"קטרון – מסעדה גלילית" היא מסעדה חלבית השוכנת במלון הבוטיק קטרון שבמצפה הושעיה. המסעדה כשרה למהדרין.
א – ה: 23.00 – 8.00, ו': 14.00 – 8.00, מוצ"ש מצאת שבת עד 23.00.
טל. 04-6466666, www.nofeshkitron.co.il, www.kitrone.com