ל– 2 מנות
המצרכים:
חציל בלאדי שלם
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 מלפפונים חתוכים לקוביות
טבעות בצל סגול
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות טחינה
4 כדורי פלאפל
סומק
שמן זית ולימון
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנות מקדימות:
– את החציל חוצים לשניים, חורצים ומתבלים בשמן זית , שום מלח ופלפל.
– אופים בחום 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה וריכוך.
אופן ההכנה:
מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים בשמן זית, לימון ותבלינים.
את החציל יש להניח בצלחת עמוקה, נשען על הצלחת, ולתבלו בשמן זית ולימון.
בונים גבעת ירקות על החציל, ומעליה טחינה וכדורי פלאפל.