חומרים לבישול קינואה
400 גרם קינואה יבשה
800 גרם מים
3 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ
כפית וחצי מלח
חומרים לסלט קינואה
חצי ק"ג קינואה מבושלת
חצי ק"ג סלק טרי מגורד גס
4 כפות בלסמי
2 כפות לימון
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
חופן רוקט בייבי
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
אופן הכנה
מאדים בצל בשמן, מוסיפים קינואה יבשה ומלח ומאדים קלות עד חום שפתיים, מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך ועם מכסה כ 20 דקות סוגרים אש ואחרי 5 דקות פותחים מכסה מערבבים עם מזלג.
לקינואה מבושלת נוסיף את כל שאר מרכיבי הסלט: סלק, בלסמי, לימון, רוקט, נענע ופטרוזיליה.
לרוטב טחינה צהובה
1 כוס טחינה גולמית
שליש כוס מיץ לימון
2 פלפלים צהובים קלויים מקולפים
חצי כפית כורכום
רבע כוס מים
טוחנים הכל עד חלק
בהגשה
מצע חסות
מעל סלט קינואה מוכן
מעל מזליפים טחינה צהובה
גרעיני חמניה קלויים
שומשום שחור