סלט רענן בויניגרט לימון ונשר מאלט

מצרכים:לויניגרט:1/3 כוס מיץ לימון1/4 כוס נשר מאלטמלח1/2 כפית שום כתושפלפל לבן2/3 כוס שמן זיתלסלט:1/2 חבילה תערובת עלי בייביחופן נבטים עבים1/2 חסה אמריקאית, חתוכה גס1/3 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות1/3 כוס ענבים ירוקים, חצויים1/3 כוס ענבים אדומים, חצויים1 צנונית בינונית חתוכה לצורת גפרורים (ז'וליאן)1 גזר בינוני חתוך לצורת גפרורים (ז'וליאן)20 גרם גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגורדתאופן ההכנה:מערבבים במעבד מזון את מיץ הלימון עם הנשר מאלט, קורט מלח, חצי כפית שום כתוש ומעט פלפל לבן. לאחר כמה שניות מזלפים לאט לאט את השמן, תוך ערבול מתמיד, עד לקבלת מרקם אחיד.מערבבים בקערה את החסה, עלי הבייבי והנבטים.מעל מפזרים את קוביות האננס, חצאי הענבים, הצנונית, רצועות הגזר וגבינת הקצ'קבל המגורדת.מערבבים את הויניגרט שוב, מטפטפים מעל הסלט ומגישים מיד.דבר הדיאטנית: מנה רעננה וצבעונית, המשלבת נשר מאלט וגבינה יחד עם ירקות ופירות בארבעה צבעים שונים. לכל צבע בטבע תרומה רבה לבריאות, וכוח הצבע הוא בפיגמנטים ובפיטוכימיקלים – המיוצרים על ידי הצמחים ומספקים נוגדי חמצון.נוגדי החמצון מנשר מאלט, מהירקות ומהפירות משמשים לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה על הגוף מפני מחלות לב, כלי דם וסרטן מסוגים שונים, כמו גם למניעת תהליכי הזדקנות, ובמיוחד הזדקנות העור והעיניים.

מצרכים:
לויניגרט:
1/3 כוס מיץ לימון
1/4 כוס נשר מאלט
מלח
1/2 כפית שום כתוש
פלפל לבן
2/3 כוס שמן זית

לסלט:
1/2 חבילה תערובת עלי בייבי
חופן נבטים עבים
1/2 חסה אמריקאית, חתוכה גס
1/3 אננס טרי, קלוף וחתוך לקוביות
1/3 כוס ענבים ירוקים, חצויים
1/3 כוס ענבים אדומים, חצויים
1 צנונית בינונית חתוכה לצורת גפרורים (ז'וליאן)
1 גזר בינוני חתוך לצורת גפרורים (ז'וליאן)
20 גרם גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגורדת

אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את מיץ הלימון עם הנשר מאלט, קורט מלח, חצי כפית שום כתוש ומעט פלפל לבן.
לאחר כמה שניות מזלפים לאט לאט את השמן, תוך ערבול מתמיד, עד לקבלת מרקם אחיד.
מערבבים בקערה את החסה, עלי הבייבי והנבטים.
מעל מפזרים את קוביות האננס, חצאי הענבים, הצנונית, רצועות הגזר וגבינת הקצ'קבל המגורדת.
מערבבים את הויניגרט שוב, מטפטפים מעל הסלט ומגישים מיד.

דבר הדיאטנית:
מנה רעננה וצבעונית, המשלבת נשר מאלט וגבינה יחד עם ירקות ופירות בארבעה צבעים שונים. לכל צבע בטבע תרומה רבה לבריאות, וכוח הצבע הוא בפיגמנטים ובפיטוכימיקלים – המיוצרים על ידי הצמחים ומספקים נוגדי חמצון.
נוגדי החמצון מנשר מאלט, מהירקות ומהפירות משמשים לחיזוק מערכת החיסון ולהגנה על הגוף מפני מחלות לב, כלי דם וסרטן מסוגים שונים, כמו גם למניעת תהליכי הזדקנות, ובמיוחד הזדקנות העור והעיניים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר