חומרים (6 מנות):
לסלט:
ראש חסה רומית
אריזה אחת של תערובת עלי בייבי
3 צנוניות
5 עגבניות
3/4 כוס גבינת סנט מור מגוררת
3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס קרוטונים מתוצרת בית
3 פרוסות חלה (לקרוטונים)
לרוטב:
2 כפות גדושות של מיונז
2 כפות חומץ
2 כפות שמן סויה או תירס
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לקנות מוכן)
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
קרוטונים:
מסירים מ- 3 פרוסות החלה את הקרום. חותכים לקוביות בגודל של 1/2 1 ס"מ. מוסיפים 2 שיני שום כתושות. ממליחים קלות ויוצקים 2 כפות חמאה מומסת. מערבבים ואופים בתנור חם, בחום של 200 מעלות עד שהקרוטונים מתחילים להזהיב.
סלט הגבינות:
שמים את מרכיבי הרוטב בתוך צנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, מניחים במקרר עד להגשה. קורעים את עלי החסה בידים לרצועות, את הצנוניות פורסים, את העגבניה מחלקים לרבעים ופורסים לפרוסות. מערבבים את הירקות החתוכים יחד עם עלי הבייבי בקערה. מוסיפים לתערובת את הקרוטונים, מערבבים עם הגבינות והרוטב ומגישים.