סלט פלפלים קלויים

חומרים:2 יחידות פלפל אדום2 יחידות פלפל ירוק2 יחידות פלפל צהובלרוטב:5 שיני שום קצוצות דק (או במועך שום) 2 לימונים סחוטיםחופן בזיליקום חתוך לרצועות דקיקות מלח, פלפל גרוס, סוכרשמן זית וחומץ (רצוי בלסמי)אופן ההכנה:קולים את הפלפלים באש גלויה עד לחריכה מלאה של הקליפה (הכי פשוט: לשפד את הפלפל בשיפוד ולצלות מעל כירת הגז הדולקת).מעבירים את הפלפלים לכלי אטום למשך 15-10 דקות.קולפים את כל הקליפה השחורה ומנקים את פנים הפלפלים מגרעינים.חותכים לרצועות בעובי של פחות מס"מ. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.יוצקים את הרוטב מעל לרצועות הפלפל ומערבבים בעדינות.שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

חומרים:
2 יחידות פלפל אדום
2 יחידות פלפל ירוק
2 יחידות פלפל צהוב

לרוטב:
5 שיני שום קצוצות דק (או במועך שום)
2 לימונים סחוטים
חופן בזיליקום חתוך לרצועות דקיקות
מלח, פלפל גרוס, סוכר
שמן זית וחומץ (רצוי בלסמי)

אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים באש גלויה עד לחריכה מלאה של הקליפה (הכי פשוט: לשפד את הפלפל בשיפוד ולצלות מעל כירת הגז הדולקת).
מעבירים את הפלפלים לכלי אטום למשך 15-10 דקות.
קולפים את כל הקליפה השחורה ומנקים את פנים הפלפלים מגרעינים.
חותכים לרצועות בעובי של פחות מס"מ.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
יוצקים את הרוטב מעל לרצועות הפלפל ומערבבים בעדינות.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר