סלט בובעס, עגבניות שרי, בזיליקום ובצל סגול

חומרים לבישול הבובעס:3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה1 כוס שמן זית 5 כוסות מים1 ענף מרווה2 פלפל שאטה4 שיני שוםחצי כף פלפל שחור גרוסכף מלחחומרים לסלט:3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים3/4 כוס שמן זית1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעוליםמלחפלפל שחור גרוס טריאופן ההכנה:מסננים את השעועית מן המים. מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט. מערבבים בעדינות.מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך, ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה של שמן זית.

חומרים לבישול הבובעס:
3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה
1 כוס שמן זית
5 כוסות מים
1 ענף מרווה
2 פלפל שאטה
4 שיני שום
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף מלח

חומרים לסלט:
3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים
2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעולים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מסננים את השעועית מן המים.
מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.
כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.
מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
מערבבים בעדינות.
מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך, ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה של שמן זית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר