חומרים לבישול הבובעס:
3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה
1 כוס שמן זית
5 כוסות מים
1 ענף מרווה
2 פלפל שאטה
4 שיני שום
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף מלח
חומרים לסלט:
3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים
2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעולים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית מן המים.
מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.
כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.
מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
מערבבים בעדינות.
מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך, ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה של שמן זית.