תבולה טורקית (קיסיר – Kısır)

קיסיר הוא הגרסה הטורקית לתבּוּלה ומקורו בדרום טורקיה, באזור הגבול עם סוריה. באופן בסיסי כמוהו כמו התבולה הפלשתיני והלבנוני המוכרים לנו כל-כך, אך בגלל שפע העגבניות והפלפלים מורכבת הגרסה הטורקית ממחית עגבניות, מחית פלפלים ורכז רימונים. השילוב הזה מעניק לקיסיר מרקם הרבה יותר דביק ויציב מלתבולה, ולפיכך נהוג לאכול את הסלט הזה על גבי עלה חסה, ללא סכין או מזלג, ולזלוף מעל מעט מיץ לימון טבעי.חומרים:1/2 ק"ג בורגול דק או בינוני1 כוס מים רותחים1 מכל קטן של רסק עגבניות (בטורקיה משתמשים בשילוב מוכן של רסק עגבניות ורסק פלפלים שאינו זמין אצלנו)1 כפית פלפל אדום יבש טחוןמעט כמון טחון לפי הטעםמלח ופלפל שחור גרוס5 כפות שמן זית2 כפות רכז רימונים2 עגבניות קלופות קצוצות5 בצלים ירוקים קצוציםפטרוזיליה קצוצהנענע קצוצהאופן ההכנה:שוטפים את הבורגול היטב ומשרים בכוס מים רותחים. ממתינים עד שכל הנוזלים נספגים.מערבבים את הבורגול עם רסק העגבניות, הפלפל האדום, הכמון, המלח והפלפל השחור. לשים לעיסה אחידה. מוסיפים את שמן הזית ואת רכז הרימונים וממשיכים ללוש. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הירוקים הקצוצים (בצל, פטרוזיליה ונענע) ולשים בעדינות.אפשרויות הגשה: בקערה מרכזית או בכדורים על עלי חסה.מתוך הספר 'המסעדה הגדולה בעולם' מאת ערד ניר. הוצאת אריה ניר.

קיסיר הוא הגרסה הטורקית לתבּוּלה ומקורו בדרום טורקיה, באזור הגבול עם סוריה. באופן בסיסי כמוהו כמו התבולה הפלשתיני והלבנוני המוכרים לנו כל-כך, אך בגלל שפע העגבניות והפלפלים מורכבת הגרסה הטורקית ממחית עגבניות, מחית פלפלים ורכז רימונים. השילוב הזה מעניק לקיסיר מרקם הרבה יותר דביק ויציב מלתבולה, ולפיכך נהוג לאכול את הסלט הזה על גבי עלה חסה, ללא סכין או מזלג, ולזלוף מעל מעט מיץ לימון טבעי.

חומרים:
1/2 ק"ג בורגול דק או בינוני
1 כוס מים רותחים
1 מכל קטן של רסק עגבניות (בטורקיה משתמשים בשילוב מוכן של רסק עגבניות ורסק פלפלים שאינו זמין אצלנו)
1 כפית פלפל אדום יבש טחון
מעט כמון טחון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
2 עגבניות קלופות קצוצות
5 בצלים ירוקים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה

אופן ההכנה:
שוטפים את הבורגול היטב ומשרים בכוס מים רותחים. ממתינים עד שכל הנוזלים נספגים.
מערבבים את הבורגול עם רסק העגבניות, הפלפל האדום, הכמון, המלח והפלפל השחור.
לשים לעיסה אחידה.
מוסיפים את שמן הזית ואת רכז הרימונים וממשיכים ללוש.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הירוקים הקצוצים (בצל, פטרוזיליה ונענע) ולשים בעדינות.

אפשרויות הגשה:
בקערה מרכזית או בכדורים על עלי חסה.

מתוך הספר 'המסעדה הגדולה בעולם' מאת ערד ניר. הוצאת אריה ניר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר