חומרים ל-6 מנות:
2 בטטות גדולות
1 כוס טחינה גולמית איכותית
3 כפות גרעיני חמנייה קלופים וקלויים
1 חבילה (500 גרם) של עלי בייבי תרד שטופים ונקיים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי זעתר טרי מופרדים מהגבעול
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
1 צנון גדול פרוס דק וחתוך למקלות
מיץ מ-2 לימונים
1 כף דבש
שמן זית כתית לתיבול
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
מניחים את הבטטות שלמות ולא מקולפות על תבנית.
וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה עד שהן רכות לגמרי. מצננים ומקלפים.
מערבבים בקערה גדולה את כל העשבים עם הצנון ו-2 כפות מגרעיני החמניה. מכינים רוטב ממלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ודבש, ושומרים בצנצנת עד להגשה.
הגשה:
מניחים על כל צלחת בטטה, עליה שופכים קצת טחינה גולמית.
מעליה מניחים חופן מתערובת הסלט שערבבנו עם הרוטב, ומגישים.