סלט עשבי תיבול וגרעיני חמנייה עם בטטה צלויה וטחינה גולמית

חומרים ל-6 מנות: 2 בטטות גדולות 1 כוס טחינה גולמית איכותית 3 כפות גרעיני חמנייה קלופים וקלויים 1 חבילה (500 גרם) של עלי בייבי תרד שטופים ונקיים 1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול 1 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול 1 כוס עלי זעתר טרי מופרדים מהגבעול 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק 1 צנון גדול פרוס דק וחתוך למקלות מיץ מ-2 לימונים 1 כף דבש שמן זית כתית לתיבול מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: מניחים את הבטטות שלמות ולא מקולפות על תבנית.וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה עד שהן רכות לגמרי. מצננים ומקלפים. מערבבים בקערה גדולה את כל העשבים עם הצנון ו-2 כפות מגרעיני החמניה. מכינים רוטב ממלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ודבש, ושומרים בצנצנת עד להגשה. הגשה: מניחים על כל צלחת בטטה, עליה שופכים קצת טחינה גולמית. מעליה מניחים חופן מתערובת הסלט שערבבנו עם הרוטב, ומגישים.

חומרים ל-6 מנות:
2 בטטות גדולות
1 כוס טחינה גולמית איכותית
3 כפות גרעיני חמנייה קלופים וקלויים
1 חבילה (500 גרם) של עלי בייבי תרד שטופים ונקיים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי זעתר טרי מופרדים מהגבעול
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
1 צנון גדול פרוס דק וחתוך למקלות
מיץ מ-2 לימונים
1 כף דבש
שמן זית כתית לתיבול
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מניחים את הבטטות שלמות ולא מקולפות על תבנית.
וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה עד שהן רכות לגמרי. מצננים ומקלפים.
מערבבים בקערה גדולה את כל העשבים עם הצנון ו-2 כפות מגרעיני החמניה. מכינים רוטב ממלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ודבש, ושומרים בצנצנת עד להגשה.

הגשה:
מניחים על כל צלחת בטטה, עליה שופכים קצת טחינה גולמית.
מעליה מניחים חופן מתערובת הסלט שערבבנו עם הרוטב, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר