סלט אדמוניות רענן עם גבינת עזים ומלוואח אפוי

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.חומרים ל-4 מנות:4 יחידות מלוואח6 אדמוניות חתוכות לקוביות1/2 בצל סגול קלוף וקצוץ לקוביות150 גרם עלי רוקט10 זיתי קלמטה סגולים ומגולענים6 כפות שמן זיתמיץ מלימון אחד150 גרם גבינת עזיםמלח, פלפל שחור לפי הטעםאופן ההכנה:על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט מניחים מלוואח שחורר עם שיני מזלג.אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-9 דקות או עד שהופך זהוב ופריך. בזמן שהבצק בתנור מתחילים בהכנת הסלט: בקערה, מערבבים את האדמוניות, בצל סגול, רוקט צעיר והזיתים המגולענים. מוסיפים מלח, פלפל שחור טחון טרי, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים. מניחים על גבי המלוואח ומוסיפים גבינת עזים.פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300 חניה חינם לאורחי המסעדות

"אדמוניה", זן עגבניות חדש שאינו מגיר נוזלים, בעל ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד (עד 3 שבועות על המדף). מגיע לארץ מהולנד, וגדל במשק רמי טרבלסי במושב תקומה בנגב המערבי.

חומרים ל-4 מנות:
4 יחידות מלוואח
6 אדמוניות חתוכות לקוביות
1/2 בצל סגול קלוף וקצוץ לקוביות
150 גרם עלי רוקט
10 זיתי קלמטה סגולים ומגולענים
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
150 גרם גבינת עזים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט מניחים מלוואח שחורר עם שיני מזלג.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-9 דקות או עד שהופך זהוב ופריך.
בזמן שהבצק בתנור מתחילים בהכנת הסלט:
בקערה, מערבבים את האדמוניות, בצל סגול, רוקט צעיר והזיתים המגולענים. מוסיפים מלח, פלפל שחור טחון טרי, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.
מניחים על גבי המלוואח ומוסיפים גבינת עזים.

פסטיבל העגבניות של מלון שרתון ת"א – כשר
17-28 באוקטובר 2010 במסעדת הלובי ובמסעדת Olive Leaf
הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300
חניה חינם לאורחי המסעדות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר