סלט ירקות קלויים צלפים ושמן זית, עם רוקט ופרמזן

חומרים ל- 4 סועדים:2 זוקיני1 חציל בינוני1 פלפל אדום1 פלפל ירוק2 בצלים סגולים4 שיני שום3 עגבניות תמר בשלות2 כפות חומץ בן יין (אדום או לבן)1 כף צלפים קטנטנים בחומץ.2 ענפי טימין10 כפות שמן זיתצרור רוקט טריפרמזן לקישוטאופן ההכנה:חותכים את הבצל הסגול, הפלפלים, החציל, הזוקיני והעגבניות לקוביות בצלע של כס"מ-ס"מ וחצי. שומרים בקעריות נפרדות.בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן זית ו"מזיעים" בו את קוביות הבצל והפלפל עד שהן מתרככות.מוסיפים את קוביות החציל והזוקיני, ואת יתרת השמן ומוסיפים לבשל עד שכל הירקות מתרככים.פורסים את שיני השום ומוסיפים לסיר, כעבור מספר שניות מוסיפים גם את החומץ ואת קוביות העגבניה. מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח.מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.מוסיפים את הצלפים.מתקנים תיבול ומצננים.שוטפים את עלי הרוקט ומייבשים במכשיר לייבוש חסה. לפני ההגשה מתבלים במעט שמן זית ומלח.להגשה: מסדרים בצלחת 3 כפות מסלט הירקות הקלויים, ועליו מניחים מעט מסלט עלי הרוקט.מעטרים בשבבי פרמזן וצלפים ומגישים מיד.שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.המתכון פותח עבור שמן זית יוגב, לרגל פסטיבל ראשית המסיק שיערך ב- 19-21 בנובמבר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

חומרים ל- 4 סועדים:
2 זוקיני
1 חציל בינוני
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
2 בצלים סגולים
4 שיני שום
3 עגבניות תמר בשלות
2 כפות חומץ בן יין (אדום או לבן)
1 כף צלפים קטנטנים בחומץ.
2 ענפי טימין
10 כפות שמן זית
צרור רוקט טרי
פרמזן לקישוט

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל הסגול, הפלפלים, החציל, הזוקיני והעגבניות לקוביות בצלע של כס"מ-ס"מ וחצי.
שומרים בקעריות נפרדות.
בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן זית ו"מזיעים" בו את קוביות הבצל והפלפל עד שהן מתרככות.
מוסיפים את קוביות החציל והזוקיני, ואת יתרת השמן ומוסיפים לבשל עד שכל הירקות מתרככים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לסיר,
כעבור מספר שניות מוסיפים גם את החומץ ואת קוביות העגבניה.
מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח.
מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הצלפים.
מתקנים תיבול ומצננים.
שוטפים את עלי הרוקט ומייבשים במכשיר לייבוש חסה.
לפני ההגשה מתבלים במעט שמן זית ומלח.

להגשה:
מסדרים בצלחת 3 כפות מסלט הירקות הקלויים, ועליו מניחים מעט מסלט עלי הרוקט.
מעטרים בשבבי פרמזן וצלפים ומגישים מיד.

שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.
המתכון פותח עבור שמן זית יוגב, לרגל פסטיבל ראשית המסיק שיערך ב- 19-21 בנובמבר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר