מנה המשלבת הרבה ניגודים: חום וקור, רכות וקריספיות, רעננות של עלים צעירים והבשרניות של שווארמה עסיסית. מומלץ להכין את המנה ממש לפני ההגשה על מנת לשמור על טריות הרכיבים.
חומרים ל-2 סועדים:
1/3 כוס טחינה, מתובלת ומוכנה לאכילה
200 גרם גרגרי חומוס מבושלים מתובלים בכמון, שמן זית, שום מלח ופלפל
2 חופנים עלי בייבי צעירים
10 עגבניות שרי, חצויות
1/4 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
10 זיתים שחורים מגולענים, עדיף קלמטה
שמן זית, לימון, מלח ופלפל לתיבול
2 כפות שמן תירס
1/2 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
200 גרם שווארמה מוכנה (נמכר במגשים בסופרים מוכן ומתובל)
1 טורטיה, חתוכה ל-8 משולשים ומטוגנת בשמן עמוק
זעתר, לקישוט על הטורטיה
אופן ההכנה:
לשפוך את הטחינה בתחתית קערת ההגשה.
לחמם במיקרוגל כשתי דקות את גרגרי החומוס המתובלים.
לערבב את יתר רכיבי הסלט יחד עם החומוס: בייבי, שרי, בצל סגול, זיתים, שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
להעביר לקערת ההגשה
להקפיץ בשמן את הבצל עד שהוא רך ואז להוסיף את השווארמה.
לאחר כדקה לשפוך מעל הסלט.
לקשט מסביב לצלחת עם הטורטיות מעוטרות בזעתר.